Подмяна на участък от вътрешната водопроводна мрежа на ДЗС Русе

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
КАМПАНИЯ ЗА МАРКЕТИНГОВИ КОМУНИКАЦИИ
Advertisements

Една професионална идея
МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
РАБОТНА ГРУПА ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
Мониторинг при изпълнението на концесионните договори
Регионалната иновационна стратегия и Регионалният план за развитие Информационен ден 15 декември 2005 г., Пловдив доц. Петкан Илиев, съветник, Фондация.
„НАМАЛЯВАНЕ ЗАГУБИТЕ НА ВОДА ВЪВ ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ“
ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № / Г
Министерство на околната среда и водите
Хидравличен удар на ПС Нисово
АКТУАЛНИ МЕРКИ И ПОДМЕРКИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА Г.
Регионално инвестиционно планиране в новоконсолидирани територии
Морбили в Русенска област
Сключен Договор № 06/321/01033/ между община Роман и ДФ”Земеделие” за БФП за проект„Реконструкция на уличната водопроводна мрежа с. Кунино –
КАМПАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ СЕПТЕМВРИ 2016 Г.
Наводнения на помпени станции през лятото на 2005 г.
БЕНЕФИЦИЕНТ: ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕООД гр. ЯМБОЛ
Препис на презентация:

Подмяна на участък от вътрешната водопроводна мрежа на ДЗС Русе Подмяна на участък от вътрешната водопроводна мрежа на ДЗС Русе

1.Причини да се избере обекта. Загубите на вода след като се прие обекта за експлоатация от ВиК Русе бяха 87%.

2.Анализ на съществуващото положение. До предаването на водопроводната мрежа през 1999г. се поддържаше от друга организация. Налагаше се спешно да намалим загубите до приемливи за нашата фирма нива – под 50%.

3.Идея за снижаване на загубите. Анализ по съществуващ картов материал за разположение на водопроводната мрежа и налични арматури. Уточняване и трасиране на място на уличната мрежа и домовите отклонения. Създаване на пилотна зона за контрол на загубите и локализиране на участъци от водопроводната мрежа с големи загуби на вода чрез нощни снимки. Регистриране на авариите с прослушвателна апаратура.

4.Реализация. Отремонтира се участък от уличната водопроводна мрежа с дължина от 600м. с доказани от нощните снимки най-големи загуби на вода. Приведоха се водомерните възли на абонатите съгласно нормативните изисквания. Извърши се проверка за точността на водомерите. Ликвидиране на незаконните връзки.

5.Положителен ефект. В резултат на проведените мероприятия се постигна снижение на загубите на 41%. Вложените инвестиции се изкупиха за 8 месеца.

6.Други обекти, на които сме реализирали мероприятието. Водоснабдителна група ,,Писанец”. Водоснабдителна група ,,Топчии”. Селата – Табачка, Кацелово, Баниска и др.