ОБОБЩЕНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ Субсидии за спортни клубове;

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
МАГИСТРАЛА „ХЕМУС“ – НОВИТЕ 134 КМ НИКОЛАЙ НАНКОВ Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Април 2019 г.
Advertisements

МАГИСТРАЛА „ХЕМУС“ – НОВИТЕ 134 КМ НИКОЛАЙ НАНКОВ Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Април 2019 г.
Проект Изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Елхово г. Финално обществено обсъждане на проекта на Интегриран.
АКТУАЛНИ МЕРКИ И ПОДМЕРКИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА Г.
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
Оперативна програма „Региони в растеж“
гр.Божурище, м. септември 2018
КАМПАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ СЕПТЕМВРИ 2016 Г.
ОБЩИНА САМОКОВ ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ 2017 г..
ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ ПРОЕКТО - БЮДЖЕТ 2012г. гр.Божурище, м.януари 2012г.
ПРОЕКТ № BG16RFOP С01 „ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ МЕРКИ, ЗА ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЯВАНЕ НА СПЕЦИФИЧНАТА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ И ПОВИШАВАНЕ.
ДОГОВОР № BG161PO001/ /2009/010 ОБЩИНА ЛЯСКОВЕЦ
Investment Banking Overview
БЕНЕФИЦИЕНТ: ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕООД гр. ЯМБОЛ
Препис на презентация:

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ ПРОЕКТ НА БЮДЖЕТ ЗА 2019 ГОДИНА НА ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ

ОБОБЩЕНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ Субсидии за спортни клубове; Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари; Благоустрояване на междублокови пространства Улично осветление; Автобусни спирки и прилежаща инфраструктура; Екологични мероприятия; Допълнителни дейности в полза на местната общност; Блок „Добрич“.

ФИНАНСОВО ИЗРАЖЕНИЕ Предложенията с конкретни суми – приблизително 515 000 лв. Предложения, в които няма стойности – приблизително същата сума. Блок „Добрич“ – 1 550 000 лв.

СПОРТНИ КЛУБОВЕ Общината подпомага финансово спортни клубове за високи спортни постижения. Общината финансира СПОРТНИ ПРОЯВИ, включени в спортния календар за годината. Средства в бюджет 2019 – 750 000 лв. Средства за ОП „Спортни имоти“ – 430 228 лв. – поддръжка, осветление, отопление, охрана на спортна зала „Добротица“, стадион „Добруджа“ и спортен комплекс „Простор“. Общо за спорт 1 180 228 лв.

РЕМОНТ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА УЛИЦИ И ТРОТОАРИ В Бюджет 2019 – 714 400 лв. за основен и текущ ремонт на уличната мрежа и паркинги. Конкретните улици ще се определят според необходимостта. По трансграничен проект с Румъния ще се инвестират в улици,тротоари и улично осветление 5 978 435 лв. По проект за Реконструкция и благоустрояване на градска среда ще се вложат 2 285 497 лв. за улици, тротоари и улично осветление.

БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В Бюджет 2019 – 100 000 лв. за осигуряване на общинското участие. Разпределението между граждани и община – ще се обсъди с общинските съветници.

ИЗГРАЖДАНЕ И ПОДДРЪЖКА НА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ През 2019 г. дейността се осъществява от ОП „Комуналстрой“. Бюджет за дейността – 100 000 лв. В проектите по ТГС и „Градска среда“ е предвидена подмяна на уличното осветление.

АВТОБУСНИ СПИРКИ И ПРИЛЕЖАЩА ИНФРАСТРУКТУРА Автобусни спирки, светофари, пешеходни пътеки, подлези, повдигнати пътеки и др. се поддържат от ОП „Комуналстрой“. След публичното обсъждане, добавени в бюджета на предприятието 15 000 лв. за изграждане на 3 бр. нови спирки. Нов бюджет за дейността - 340 000 лв.

ЕКОЛОГИЧНИ МЕРОПРИЯТИЯ В капиталовата програма са предвидени 8 100 лв. за различни обекти в ОП „ЦЗПЖ“. След публичното обсъждане: От средствата в дейност “Др. дейности по опазване на околната среда“ са отделени 3 000 лв. за разрешаване на проблеми с безстопанствени котки. В капиталовата програма е добавен нов обект “Автоматична станция за контрол на атмосферния въздух“ – 10 000 лв. В бюджета на ОП „Комуналстрой“ предвидени допълнителни 20 000 лв. за нови контейнери за смет.

ДЕЙНОСТИ В ПОЛЗА НА МЕСТНАТА ОБЩНОСТ Проект за канализацията на квартал Рилци – депозиран в ПУДООС, очаква одобрение. Изграждане на достъпна среда в концертните зали – включено е като изискване в проектите за културна инфраструктура по ОП „Региони в растеж“. Популяризиране на дейността на МБАЛ „Добрич“ и други институции в града – подходящо е за финансиране чрез Програмата за граждански инициативи в полза на местната общност. След публичното обсъждане: Увеличени средства за поевтиняване на картите за градски транспорт на пенсионери и хора с увреждания – с още 20 000 лв.

БЛОК ДОБРИЧ Финансирането на блока с кредит, погасяван за период от 5 финансови години позволява равномерно разпределяне на натоварването за общинския бюджет, без да се предизвикват финансови сътресения за община Добрич и финансово натоварване на гражданите.

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО