Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

ГЛАДУВАЩИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА.

Сходни презентации


Презентация по темата: "ГЛАДУВАЩИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА."— Препис на презентация:

1 ГЛАДУВАЩИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА

2 Гладът Първо нека изясним какво означава понятието „глад". Това в никакъв случай не е определение за малък процент от населението, което изпитва затруднения с набавянето на хранителни продукти, а означава масов проблем обхващаш всички прослойки на обществото.

3 Децата в Азия и Африка Над 1 милиард души, или един на всеки шестима души по света гладува. Двеста милиона деца под 5 години са недохранени. Над 90 процента от тези деца живеят в Азия и Африка. Над една трета от смъртните случаи при деца от тази възрастова група са свързани именно с недохранването.

4 С какво се хранят Сънародниците им живеещи с $2 на ден обаче, спират децата от училище и изхвърлят плодовете и зеленчуците от диетата си, за да могат все пак да ядат ориз. За съжаление по света все още има милиони хора живеещи с $1 на ден, които отдавна не са опитвали месо и зеленчуци, а сега намаляват и храненията до едно на ден. Изобщо не искаме да споменаваме хората, които трябва да живеят с 50 цента на ден, а те са близо 160 млн. души по целия свят.

5 „Това е едно тихо цунами"
Снимките от бедните африкански страни обикновено показват гладуващи деца с празни погледи и подути кореми.

6 Проблемът с недохранването
Системното недохранване е причина за повечето смъртни случаи сред децата в най-бедните страни, както и за проблемите с растежа на тези, които успеят да оцелеят.

7 Гладът отнема животи Гладът предизвиква двойно повече смъртни случаи от насилието. Хиляди деца са в опасност, а усилията за спасяването им са недостатъчни.

8 Парадоксът на нашето време
Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

9 Нека се замислим... Нека се вгледаме в погледите на тези деца и да си направим равносметка. Нека не разхищаваме и не злоупотребяваме с храната.

10 Нека се замислим... Всеки път когато понечим да изхвърли храна- нека си спомним за тези деца и за гладът по света.

11 Моят апел Моят апел към всички е :
Нека не изхвърляме храна, а да я почитаме и уважаваме !

12 Изготвил: Деница Ганева IXб клас


Изтегли ppt "ГЛАДУВАЩИТЕ ДЕЦА ПО СВЕТА."

Сходни презентации


Реклама от Google