Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Изготвили: ученически съвет

Сходни презентации


Презентация по темата: "Изготвили: ученически съвет"— Препис на презентация:

1 Изготвили: ученически съвет
Денят на земята-22 април Изготвили: ученически съвет

2 увод Възникване Цел Как да допринесем за опазването на земята ?
Как да допринесем за опазването на земята ? Животни и растения

3 възникване

4 история Първото честване на Деня на Земята се организира от Гейлорд Нелсън – бивш губернатор и сенатор от Уисконсин, който издига каузата за опазване на природата и Денис Хейес – изявен студентски лидер. В проявите на Първият Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната. Като резултат от това събитие се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ.

5 Денят на Земята се отбелязва за първи път в България на 14 декември 1930 г. по инициатива на тогавашния министър на земеделието и държавните имоти Григор Василев.

6 Празникът на Българската Земя дава повод на организаторите да поемат инициатива за установяване Международен ден на Земята. Тази идея намира силна подкрепа от председателя на Международния Земеделски Институт в Рим – Де Микелис. Денят, който е бил предложен, е 21 март. Денят има и астрономическа стойност и може да задоволи всички изисквания на всички страни от Северното и Южното полукълбо на Земята.

7 Инициативата се радва на широката подкрепа на други министри на земеделието от цяла Европа.
За първи път Ден на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северноамериканци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през г.

8 цел на създаване

9 цел Да подтикне човечеството да е по- внимателно към крехката и уязвима околна среда на планетата Земя.

10 Как да допринесем за опазването на земята?

11 Ограничаваме употребата на вредните за околната среда продукти
Засаждане на дървета Пестете вода

12 Преосмислете начина си на транспорт
Вместо нефт, газ и въглища,нека започнем да използваме слънчева енергия и батерии

13 Животни и растения

14 Ако не действаме сега, много от растенията и животните може да изчезнат и това ще бъде най-трайното наследство на човечеството

15 Имате ли въпроси?

16 заключение Международен ден на земята– 22 април, е нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. всяка година международната мрежа за деня на земята координира действията на повече от партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.


Изтегли ppt "Изготвили: ученически съвет"

Сходни презентации


Реклама от Google