Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

22 април Международен ден на Земята

Сходни презентации


Презентация по темата: "22 април Международен ден на Земята"— Препис на презентация:

1

2 22 април Международен ден на Земята
22 април Международен ден на Земята Имам удоволствието, да ви приветствам с добре дошли на днешното честване на 22 април – Международен ден на Земята.

3 Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда.

4 На 22 април 1970 година с демонстрация в САЩ и Канада се поставя началото на съвременното движение за опазване на околната среда

5 Началото Поставено от Гейлорд Нелсън - бивш губернатор и сенатор от Уискънсин, който издига каузата за опазване на природата и Денис Хейес – изявен студентски лидер. В организациите на Първият Ден на Земята се включват над 20 милиона американци от всички краища на Щатите. В резултат на това се оформя мощно движение в защита на околната среда и се приемат закони за чист въздух и чиста вода на територията на САЩ.

6 От 1990 г. празникът започва да се чества като международен
От 1990 г. празникът започва да се чества като международен

7 Ден на Земята се отбелязва за първи път в България през 1993 г.
България е сред първите страни, които са се присъединили към международното отбелязване на Деня на Земята. В Международния организационен комитет за честването на празника държавата ни е представена от Благовест Сендов, който сформира Национален комитет. На призива за отбелязването на датата се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г.

8 Под наслов на Денят на Земята се обединяват хора от различни прослойки – политици, държавници, различни организации, студенти и др.като се правят различни дейности, с които да се подпомогне опазването на животинския и растителен свят на планетата.

9 Време е да поемем по пътя към по-устойчиво развитие на нaшето икономическо бъдеще

10 45-та годишнина на Earth Day и може да е най-вълнуващата годишнина в историята на околната среда. Годината, в която икономическият растеж и устойчивост се хващат за ръце.

11 Устойчиво развитие Начин на използване на природните ресурси, който цели да задоволи човешките нужди като същевременно запазва естествения баланс в околната среда, така че тези потребности да могат да бъдат задоволявани както в текущия момент, така и в далечното бъдеще.

12 Устойчивото развитие обединява два основни стремежа на обществото:
Постигане на икономическо развитие, осигуряващо нарастващ жизнен стандарт. Опазване и подобряване на околната среда и за в бъдеще.

13 В Деня на Земята трябва да заемем позиция, така, че заедно можем да покажем на света нова позиция и да го насочим в различна посока.

14 Годината, в която световните лидери най-накрая преминават към обвързващ договор с изменението на климата.

15 Earth Network Day Целогодишна програма в която, работят над партньори и организации в 192 страни. Earth Network Day е с мисия да разширят, разнообразят и да мобилизират екологично движение чрез различни образователни и обществени кампании.

16 Earth Network Day в Индия „ Новата природосъобразна застроената среда“

17 Прояви

18

19 Проектът Canopy

20 Проектът Canopy в Великобритания

21 Денят на Земята в Русия

22 Денят на Земята в САЩ

23 Конференция в Женева

24

25 Устойчив свят


Изтегли ppt "22 април Международен ден на Земята"

Сходни презентации


Реклама от Google