Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

ОРИЕНТИРАН КЪМ РАБОТНО МЯСТО КУРС

Сходни презентации


Презентация по темата: "ОРИЕНТИРАН КЪМ РАБОТНО МЯСТО КУРС"— Препис на презентация:

1 ОРИЕНТИРАН КЪМ РАБОТНО МЯСТО КУРС
ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+ КЛЮЧОВА ДЕЙНОСТ 2: СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА ИНОВАЦИИ И ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКИТКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОРСТВА В ОБЛАСТТА НА ОБРАЗОВАНИТЕТО, ОБУЧЕНИЕТО И МЛАДЕЖТА Многофункционален център за образование за възрастни в областта на екологията и опазването на околната среда ECO-Center ОРИЕНТИРАН КЪМ РАБОТНО МЯСТО КУРС ЕКОЛОГИЧНА ИНФОРМИРАНОСТ И УПРАВЛЕНИЕ НА ПАТОГЕНИ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ КРЪСТОСАНИ ИНФЕКЦИИ ПРИ ХОРА И РАСТЕНИЯ ECO-Center BG01-KA

2 ЦЕЛЕВИ ГРУПИ Целеви групи ISCO
Учители по професионална подготовка в ПОО за възрастни: Биология Преподаватели в ЦПО Научно обучение ISCO 2320: Учители по професионална подготовка в ПОО и преподаватели в ЦПО Учителите по професионална подготовка в професионалното образование и обучение и преподавателите в ЦПО преподават на възрастни и учащи в средни училища и центрове за професионално обучение. Те подготвят учащите за работа в определени професионални области, за които обикновено не се изисква висше образование. Кариерни служители, консултанти, инспектори, Директори / Учители методици: Обществено здраве ISCO 2423: Специалисти по управление на персонала и кариерно развитие Специалистите по управление на персонала и кариерно развитие осигуряват професионални бизнес услуги, свързани с човешките ресурси, като набиране, назначаване и развитие на персонала, професионално анализиране и ориентиране. ISCO 2424: Специалисти по обучение и развитие на персонала Специалистите по обучение и развитие на персонала планират, разработват, изпълняват и оценяват програми за развитие и обучение, за да осигурят на ръководството и персонала възможността да придобият умения и да повишат компетентността си, които се изискват от дадена организация за постигане на нужните цели. ISCO 1345 Ръководители в образованието Ръководителите в образованието планират, управляват, координират и оценяват образователния и административния аспект на образователните услуги, детски градини, училища, обслужващи звена, университети, колежи, факултети и катедри в университети и други образователни институции. ISCO 2351 Специалисти по образователни методи Специалистите по образователни методи провеждат проучвания и разработват или консултират относно образователни методи, курсове и помощни занятия. Те преглеждат и оценяват работата на учителите, функционирането на образователните институции и постигнатите резултати, както и правят препоръки за промени и подобрения. ECO-Center BG01-KA

3 ЦЕЛЕВИ ГРУПИ Целеви групи ISCO
Мениджъри и друг управленски персонал в обучението на взърастни; Необучаващ административен персонал: Мениджмънт ISCO 1345 Ръководители в образованието Ръководителите в образованието планират, управляват, координират и оценяват образователния и административния аспект на образователните услуги, детски градини, училища, обслужващи звена, университети, колежи, факултети и катедри в университети и други образователни институции. ISCO 2421: Анализатори по управление и организация Анализаторите по управление и организация помагат на организациите за постигане на по-висока eфективност и решаване на организационни проблеми. Те изучават организационните структури, методи, системи и процедури. ISCO 2424: Специалисти по обучение и развитие на персонала Специалистите по обучение и развитие на персонала планират, разработват, изпълняват и оценяват програми за развитие и обучение, за да осигурят на ръководството и персонала възможността да придобият умения и да повишат компетентността си, които се изискват от дадена организация за постигане на нужните цели. ISCO 2351 Специалисти по образователни методи Специалистите по образователни методи провеждат проучвания и разработват или консултират относно образователни методи, курсове и помощни занятия. Те преглеждат и оценяват работата на учителите, функционирането на образователните институции и постигнатите резултати, както и правят препоръки за промени и подобрения. ECO-Center BG01-KA

4 Биология, Научно обучение
ДЕТАЙЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО Учители по професионална подготовка в ПОО за възрастни Биология, Научно обучение Референтно ниво по ЕКР 6 / 7 Методи на преподаване и учене Онлайн ( офлайн (CD); текст Оценяване Тестове онлайн тестове и на хартиен носител Резултати от Обучението (РО) РО11: Растенията като вектори за предаване на човешки патогени РО12: Информираност и управление на безопасността на храните, свързани с растителни патогени Мярка за оценяване: EКПОО кредити РО11 – 2 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани РО12 – 3 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани ECO-Center BG01-KA

5 ДЕТАЙЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО Кариерни служители, консултанти, инспектори, Директори / Учители методици Обществено здраве Референтно ниво по ЕКР 5 / 6 Методи на преподаване и учене Онлайн ( офлайн (CD); текст Оценяване Тестове онлайн тестове и на хартиен носител Резултати от Обучението (РО) РО11: Растенията като вектори за предаване на човешки патогени РО12: Информираност и управление на безопасността на храните, свързани с растителни патогени Мярка за оценяване: EКПОО кредити РО11 – 2 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани РО12 – 3 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани ECO-Center BG01-KA

6 ДЕТАЙЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО Мениджъри и друг управленски персонал в обучението на взърастни; Необучаващ административен персонал Мениджмънт Референтно ниво по ЕКР 5 / 6 Методи на преподаване и учене Онлайн ( офлайн (CD); текст Оценяване Тестове онлайн тестове и на хартиен носител Резултати от Обучението (РО) РО11: Растенията като вектори за предаване на човешки патогени РО12: Информираност и управление на безопасността на храните, свързани с растителни патогени Мярка за оценяване: EКПОО кредити РО11 – 2 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани РО12 – 3 EКПОО Кредити, придобити и сертифицирани ECO-Center BG01-KA

7 Рамка на модулното обучение: кратка информация за РО, част ‘ЗНАНИЕ’
Резюме РО11: Растенията като вектори за предаване на човешки патогени Информация за нарастващата осведоменост, че заразените растения, като пресни плодове и зеленчуци, са отговорни за значителна част от хранителните отравяния с патогенни микроорганизми; Необходимост от ново разбиране на взаимодействието между растенията и човешките патогени, в контекста на описаните в литературата много видове патогенни микроорганизми с широк спектър на гостоприемници; Преглед на растителната среда като местообитание за човешки патогени, въз основа на характеризираните до момента 22 бактериални и 38 гъбни таксони като причинители на фитози; Биологията на няколко бактериални патогени, които проявяват кръстосана патогенност (като Salmonella, Listeria, E. coli, Enterococcus, Serracia, Enterobacter); Трудности и подходи за определяне на запазването на кръстосаната патогенност и насочеността на гостоприемната асоциация (от растение към човек, или от човек към растение); Човешки патогени, способни да колонизират различни биологични царства, на растенията като техни потенциални резервоари и на тяхното важно значение за възникването и разпространението на инфекциозните заболявания. ECO-Center BG01-KA

8 Рамка на модулното обучение: кратка информация за РО, част ‘ЗНАНИЕ’
РО  Резюме РО12: Информираност и управление на безопасността на храните, свързани с растителни патогени Информация за основни проблеми, свързани с безопасността на храните и нейните сериозни последици върху човешкото здраве, социалното поведение и икономика; Въпроси, касаещи възникването на огнища на хранителни инфекции, които могат да повлияят здравето на значителен брой хора и коментира съпътстващите медийно обявени изтегляния на растителна продукция, които могат да намалят доверието на потребителите, да доведат до намаляване на търсенето и до значителна икономическа загуба по всички части на веригата на доставки; Честотата на хранителни инфекции, свързани с растителните продукти – по-специално, нарязани плодове и зеленчуци, покълналите семена, зеленчуци в масло и непастьоризиран сок, които представляват висока степен на риск поради способността на патогените да се развиват в културните растения; Проблеми, свързани с взаимодействията на чревните патогени с микрофлората на растенията, които не само повлияват микробната преживяемост в това новото местообитание, но и увеличават тяхната вирулентност; Информация от предишни оценки на риска, посочва основните рискови фактори и профили, идентифицира опасностите и прави санитарен анализ на риска от растителни продукти; Трите етапа на Програмата за информираност и безопасност на растителните храни от човешки патогени: 1) идентификация на опасностите; 2) оценка на риска; 3) контрол на риска и управлението на риска. ECO-Center BG01-KA


Изтегли ppt "ОРИЕНТИРАН КЪМ РАБОТНО МЯСТО КУРС"

Сходни презентации


Реклама от Google