Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Пътуването като начин на живот

Сходни презентации


Презентация по темата: "Пътуването като начин на живот"— Препис на презентация:

1 Пътуването като начин на живот
Никол Георгиева Млеченкова

2 Искаш да станеш журналист, който пише за пътешествия
Искаш да станеш журналист, който пише за пътешествия? Или фотофраф, който обикаля света, за да стима всичко красиво по пътя си? А може би – писател, който търси нови истории? Общо прието е да се смята, че пътешествието е нещо особено вълнуващо. Но защо?

3 Пътуванията ни създават нови впечатления
Пътуванията ни създават нови впечатления. Освежават сетивата ни, дават ни усещането, че живеем пълнокръвно и истински. Дават ни нови познания, които ни обогатяват духовно.

4 С очите си видял колко пъстър и многообразен е светът.
Човек, пътувал много, е по-широко скроен. Няма как да си тесногръд комформист или да не приемаш различията между хората. С очите си видял колко пъстър и многообразен е светът.

5 Многото пътешествия ни дават възможност да гледаме по-философски на живота, разбираме как всичко е относително, освобождават ни от дренавостта. Проумяваме, че светът е много повече от ограничените предели на нашия град или държава.

6 Хората се поместват в широк диапазон - от вечните пътешественици с винаги стегнати куфари, до домошарите, за които е кошмар да изминат някакво по-значително разтояние. Колкото и странно да изглежда за някои от нас, има хора, които не обичат да пътуват. Правото на избор е неприкосновено право на личността.

7 Човек има еднаква нужда от заминавания и завръщания, за да преоткрива всеки път очарованието на двете посоки. И независимо коя от тях предпочита, да не забравя, че самият живот е винаги едно пътуване.

8 В смисъл на промяна – наша и на всичко наоколо ни, на личностното ни преобразяване, на поредицата от външни случки или вътрешни метаморфози. В крайна сметка целият живот е пътуване с еднопосочен билет, паднал ни се по волята на съдбата, който за предпочитане е да оползотворим по най-добрия начин.

9 Благодаря за вниманието!


Изтегли ppt "Пътуването като начин на живот"

Сходни презентации


Реклама от Google