Задочната форма на обучение в ПГПТ “А. Ц. Буров” - Русе

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
СРЕДНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ
Advertisements

Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
«Подкрепа за дуалната система на обучение“ 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.
РАБОТНА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ
РАБОТНА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ
СЪСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЪВМЕСТНА РАБОТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ МЕХАНИЗЪМ Заседание на Регионален съвет за развитие.
Регионален инспекторат по образованието гр. Търговище
С Т Р А Т Е Г И Я ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВО НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ С БИЗНЕС СРЕДИТЕ ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ОБУЧЕНИЕ.
Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван богоров“
Т. 6 Представяне, обсъждане и вземане на решение за изменение на Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2019 г. на Оперативна програма „Наука.
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
Предварителен списък на индикаторите
Нови хоризонти и възможности по пътя към успешната реализация
Област на интервенция Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален.
Препис на презентация:

Задочната форма на обучение в ПГПТ “А. Ц. Буров” - Русе Задочната форма на обучение в ПГПТ “А. Ц. Буров” - Русе една доказана възможност за реинтегриране в образователната система 8. октомври 2015 г.

Стратегия за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система (2013-2020) План за изпълнение на стратегията (2014-2015) Политики за компенсиране на ефекта от преждевременното напускане на училище Мярка: Привличане на преждевременно напусналите за завръщане в образователната система

2006 – 2007 Началото е трудно! Няма учебни планове. Написахме ги! Няма ученици. Намерихме ги! Учениците се страхуват. Мотивирахме ги!

брой записани ученици в задочна форма на обучение През годините упоритата работа продължава, защото посоката е вярна, а резултатите - удовлетворяващи. брой записани ученици в задочна форма на обучение Общо: 566

2015 – 2016 Обучение на 282 ученици в задочна форма по 4 специалности Входящо образователно равнище – завършено основно образование Срок на обучение – четири години Степен на образование – средно Професионална квалификация – III степен Възможности – продължаване на образованието във ВУЗ и професионална реализация

специалност: Газова техника Завършилите тази специалност намират успешна реализация в общински и частни фирми, обслужващи газопреносни мрежи, централно отопление на газ, газстанции и сервизи.

специалност: Машини и системи с ЦПУ Специалността е изключително търсена на пазара на труда в Русе и региона. Завършилите могат успешно да се реализират в държавни и частни фирми и предприятия, чиято дейност изисква използването на машини и съоръжения с ЦПУ.

специалност: Машини и съоръжения за заваряване специалност: Машини и съоръжения за заваряване Усвоилите специалността могат да извършват заваръчни дейности и да контролират качеството им.

специалност: Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца специалност: Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца Завършилите тази специалност могат да реализират професионалните си знания и умения в сферата на ранното предучилищно обучение, както и при работа с деца със специални образователни потребности.

Цели, които си поставяме: Завръщане на преждевременно напусналите училище към формалната система на образование чрез организиране на задочна форма на обучение; Засилена информационна дейност за ползите от образование и възможностите, които предоставя училището ни; Осигуряване на качествен образователен процес за придобиване на средно образование и професионална квалификация; ПОО по професии и специалности, необходими на икономиката.

Резултати, които постигнахме 2014/2015

Проблеми, с които се сблъскваме: Недостатъчна информираност на заинтересованите лица за възможностите за реинтеграция в образователната система; Непълнота в информационната база данни за преждевременно напусналите образователната система; Недостатъчно разбиране от страна на работодателите за осигуряване на ученически отпуски на учещите – работници; Продължават да са налице причините за напускане – икономически, социални, образователни, етнокултурни и др., поради което около 20% от учениците отново напускат образователната системата.

Това, с което се гордеем!

Професионална гимназия по промишлени технологии “Атанас Цонев Буров” Професионална гимназия по промишлени технологии “Атанас Цонев Буров” e-mail: pgpt_ruse@abv.bg сайт: http://www.pgpt.org/ Русе 7000, ул. "Цар Калоян" №11

Благодарим Ви за вниманието! Успешна работа!