Т. 7 Представяне, обсъждане и вземане на решение за одобрение на методология и критерии за подбор на операция „Студентски практики 2” 11-то заседание.

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Оперативна програма „Региони в растеж“ г.
Advertisements

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“ 2014 – 2020 г. НАПРЕДЪК НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО.
Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
Напредък в изпълнението на ОП НОИР
Точка 4: Представяне, обсъждане и вземане на решение за над договаряне на наличния финансов ресурс по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен.
«Подкрепа за дуалната система на обучение“ 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.
Моделиране и компютърно симулиране на хидромеханични процеси
ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № / Г
АКТУАЛИЗИРАН ДОКУМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД Изготвил: Прайм Консултинг.
Кандидатстудентска кампания 2019 Технически университет – София
Т. 6 Представяне, обсъждане и вземане на решение за изменение на Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2019 г. на Оперативна програма „Наука.
Предварителен списък на индикаторите
ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР 2
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “РЕГИОНИ В РАСТЕЖ”
Точка 5: Представяне, обсъждане и вземане на принципно решение по предложение за прехвърляне на резерва за изпълнение на приоритетна ос 1 в приоритетна.
Напредък в изпълнението на ОП НОИР БТПП, гр
Препис на презентация:

Т. 7 Представяне, обсъждане и вземане на решение за одобрение на методология и критерии за подбор на операция „Студентски практики 2” 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.

Съответствие и цел на операцията Приоритетна ос 2, ИП 10iv, специфична цел 2 Стратегия за развитие на висшето образование в Р. България 2014-2020 Доклад на ЕК за България за 2019 г. Студентски практики 2 По-успешна реализация на пазара на труда на завършващите висше образование Цел

Схема на изпълнение Висши училища МОН Пазар на труда търсене предлагане Студенти в приоритетни професионални направления наставници Студенти в защитени специалности Студенти в специалности с нисък % на реализация ментори Пазар на труда Студенти в специалности с недостиг на специалисти Обучение в реална работна среда

Индикатори за резултат Бюджет и индикатори Бюджет на операцията 46 000 000 лева Индикатори за изпълнение Брой студенти, включени в студентски практики – 44 000, от които: Студенти в област «педагогически науки» - 6 000; Студенти в област „технически науки“ – 7 000; Студенти в област „природни науки, математика и информатика“ – 2 700 Индикатори за резултат Дял на студентите, преминали успешно практическо обучение в реална работна среда, от включените в практическо обучение по ОП – 90%; Студенти, обучаващи се в технически науки от включените в дейности по ОП -25% (принос на операцията 5%)

Проект на решение Комитетът за наблюдение одобрява предложените от Управляващия орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. методология и критерии за подбор на операция „Студентски практики 2“.

Благодаря Ви за вниманието! Координати за контакт: гр.София, 1113 Бул. „Цариградско шосе“ №125, блок 5, ет.1 Тел: +359 2 46 76 101 http://opnoir.bg/