Пътуването като начин на живот

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
БЪДЕЩЕТО ЖИВОТЪТ НА НИВЕР 2036 г..
Advertisements

Защо съм против въвеждане на портфолио?
Избор на нов състав на Младежки общински съвет - Казанлък
ДУМИ ЗА ЖИВОТ Април 2019.
Бази от данни Въведение
Второ СОУ “Проф. Никола Маринов” Търговище Девиз: “Знанието е нашата сила, успехът – нашата цел!” Училището, в което вече 40 години си дават среща.
Думи за Живот август 2011.
Моят Пазарджик през моя обектив
Думи за живот Декември 2011.
Нови хоризонти и възможности по пътя към успешната реализация
Моят най-добър Приятел
проект на с подкрепата на
Препис на презентация:

Пътуването като начин на живот Никол Георгиева Млеченкова

Искаш да станеш журналист, който пише за пътешествия Искаш да станеш журналист, който пише за пътешествия? Или фотофраф, който обикаля света, за да стима всичко красиво по пътя си? А може би – писател, който търси нови истории? Общо прието е да се смята, че пътешествието е нещо особено вълнуващо. Но защо?

Пътуванията ни създават нови впечатления Пътуванията ни създават нови впечатления. Освежават сетивата ни, дават ни усещането, че живеем пълнокръвно и истински. Дават ни нови познания, които ни обогатяват духовно.

С очите си видял колко пъстър и многообразен е светът. Човек, пътувал много, е по-широко скроен. Няма как да си тесногръд комформист или да не приемаш различията между хората. С очите си видял колко пъстър и многообразен е светът.

Многото пътешествия ни дават възможност да гледаме по-философски на живота, разбираме как всичко е относително, освобождават ни от дренавостта. Проумяваме, че светът е много повече от ограничените предели на нашия град или държава.

Хората се поместват в широк диапазон - от вечните пътешественици с винаги стегнати куфари, до домошарите, за които е кошмар да изминат някакво по-значително разтояние. Колкото и странно да изглежда за някои от нас, има хора, които не обичат да пътуват. Правото на избор е неприкосновено право на личността.

Човек има еднаква нужда от заминавания и завръщания, за да преоткрива всеки път очарованието на двете посоки. И независимо коя от тях предпочита, да не забравя, че самият живот е винаги едно пътуване.

В смисъл на промяна – наша и на всичко наоколо ни, на личностното ни преобразяване, на поредицата от външни случки или вътрешни метаморфози. В крайна сметка целият живот е пътуване с еднопосочен билет, паднал ни се по волята на съдбата, който за предпочитане е да оползотворим по най-добрия начин.

Благодаря за вниманието!