ПРЕВЕНЦИЯ НА ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
представя: Алберто Родригес, Ръководител, Сектор “Образование”
Advertisements

Съдебните спорове за медицински грешки
«Подкрепа за дуалната система на обучение“ 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.
МВР 2015: ПЪТНА КАРТА НА РЕФОРМИТЕ 12-ти януари 2015 г.
АКТУАЛИЗИРАН ДОКУМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД Изготвил: Прайм Консултинг.
Възложител: Агенция за хора с увреждания Изпълнител: Община Лясковец
КАМПАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ СЕПТЕМВРИ 2016 Г.
Държавна агенция „Електронно управление“
2020 г г Заложени цели за 2020 г. Не повече от 388
27 юни 2019 г., к. к. Боровец Хотел „Рила“, зала „Боровец и Мусала“
АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДАННИ ОТ ИЗДАДЕНИТЕ БОЛНИЧНИ ЛИСТОВЕ И РЕШЕНИЯТА ПО ОБЖАЛВАНЕТО ИМ.
Препис на презентация:

ПРЕВЕНЦИЯ НА ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ Промени в закона за МВР за употребата на сила и оръжие; Постоянен вътрешен контрол по отношение на 24-часовото задържане; Публично обявяване данни за подадени сигнали за злоупотреба със сила; Статистика за употребата на сила и оръжие от страна на полицейските служители; Етичен кодекс, спазване на закона.

ПРАВНА ПОМОЩ Денонощна връзка със съответния адвокатски съвет; Всеки контакт с адвокат да бъде отразяван в документацията; Допълнителни обучения на служителите по закона за правната помощ; Началниците на РУП да следят дали служителите разясняват изчерпателно правата на задържаните.

МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ Взаимодействие между РУП и кабинетите за спешна помощ; Подобряване координацията между РУП и психодиспансерите при задържане на наркозависими и психичноболни лица; РУП да бъдат оборудвани с усмирителни ризи и други помощни средства.

ИНФОРМИРАНЕ НА ЗАДЪРЖАНИТЕ ЗА ПРАВАТА ИМ Видеоклип разясняващ правата на задържаните; Информационна кампания за ученици; Промяна във волеизявлението на задържаните.

БЮДЖЕТ, МАТЕРИАЛНО-БИТОВИ УСЛОВИЯ И ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ В РУП Съхраняване на веществени доказателства; Премахване на лимитите (препоръката е дадена за първи път през 2007-2008 г.); Система за хигиенизиране на използваните завивки от задържаните лица; Недостиг на помещения за задържане – модел “изнесен арест”.

ДОСТЪП ДО ПРЕВОДАЧ Регламентиране на механизма за осигуряване на преводач (препоръката е дадена за първи път през 2007-2008 г.); Преводачи за хора с нарушен слух; Повишаване на езиковата подготовка на служителите.

ВОДЕНЕ НА РЕГИСТРИ И ДОКУМЕНТАЦИЯ Въвеждане на електронна система; Намаляване броя на регистрите и документите (препоръката е дадена за първи път през 2007-2008 г.); Документи по задържане на чужди езици.

ПОДОБРЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ Концепция за промяна на административното обслужване; Достъп на хора с увреждания; Издаване на входящ номер, непосредствено след подаване на сигнал; Служителите от административните служби задължително да носят баджове.

Благодаря за вниманието