Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Думи за живот Ноември 2011.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Думи за живот Ноември 2011."— Препис на презентация:

1 Думи за живот Ноември 2011

2 “И така, бъдете будни, защото не знаете ни деня, ни часа” (Мат. 25: 13)

3 Исус току-що е излязъл от храма
Исус току-що е излязъл от храма. Последователите Му с гордост Му показват величието и красотата на сградата.

4 А Исус им отговаря: “Виждате ли всичко това
А Исус им отговаря: “Виждате ли всичко това? Истина ви казвам: няма да остане тук камък върху камък, който да не бъде сринат”.

5 После се изкачва на Елеонската планина, сяда и, гледайки пред Себе Си Йерусалим, започва да говори за разрушаването на града и за края на света.

6 Последователите Му Го питат как и кога ще дойде краят на света.

7 Въпрос, който и следващите поколения християни ще си задават, въпрос, който си задава всяко човешко същество.

8 Бъдещето е тайнствено и често ни плаши
Бъдещето е тайнствено и често ни плаши. И днес има хора, които се обръщат към астролози и гледачи, за да узнаят какво е бъдещето, какво предстои да се случи…

9 Отговорът на Исус е кристално ясен: краят на света ще съвпадне с Неговото завръщане. Той, Господарят на историята, ще се върне. Той е светлата точка на нашето бъдеще.

10 Кога ще се състои тази среща
Кога ще се състои тази среща? Никой не знае, може да стане във всеки един момент. Нашият живот е в Неговите ръце.

11 Той ни го е дал; Той може да ни го отнеме съвсем неочаквано, без предупреждение. И все пак ни съветва: ще бъдете готови за това събитие, ако бдите.

12 “И така, бъдете будни, защото не знаете ни деня, ни часа”

13 С тези думи Исус ни напомня, че ще се върне
С тези думи Исус ни напомня, че ще се върне. Нашият живот на земята ще свърши и за нас ще започне нов живот, който не ще има край. Никой днес не желае да говори за смъртта…

14 Понякога дори правим всичко възможно, за да отклоним вниманието си от мисълта за нея, потъваме до такава степен в ежедневните си задължения, че забравяме Онзи, който ни е дал живота и който един ден ще ни го поиска обратно, за да ни въведе в пълнотата на живота, в общението със Своя Отец, в Рая.

15 А ние - готови ли ще сме да се срещнем с Него
А ние - готови ли ще сме да се срещнем с Него? Ще бъде ли нашият светилник запален, както благоразумните девици го поддържат в очакване на младоженеца? Или, с други думи, ще бъдем ли в любовта?

16 А може би светилникът ни ще е угаснал, защото, ангажирани от многото работа, която ни чака, от ефимерни радости или от притежанието на материални блага, ще сме забравили най-важното: умението да обичаме?

17 “И така, бъдете будни, защото не знаете ни деня, ни часа”

18 Но как да бдим? Знаем, че добре бди онзи, който обича истински.
Но как да бдим? Знаем, че добре бди онзи, който обича истински.

19 Знае го съпругата, която чака до късно своя съпруг да се върне от работа или от далечно пътуване; знае го майката, която трепери за детето си, което още не се е прибрало в къщи; знае го влюбеният, който с нетърпение очаква да се види с любимата… Който обича, умее да чака, дори когато очакваният закъснява.

20 Човек чака Исус, ако Го обича и горещо желае срещата с Него.

21 И я очаква, обичайки конкретно хората около себе си, служейки им, ангажирайки се за изграждането на едно по-справедливо общество.

22 Самият Исус ни приканва да живеем именно по този начин
Самият Исус ни приканва да живеем именно по този начин. Показва ни го чрез притчата за верния слуга, който чакайки завръщането на господаря си, се е грижил за другите слуги и домашните работи; а също и чрез притчата за слугите, които пак в очакване на завръщането на господаря, работят за умножаването на поверените им таланти.

23 “И така, бъдете будни, защото не знаете ни деня, ни часа”

24 Именно защото не знаем нито деня, нито часа на Исусовото идване, можем да се концентрираме върху днешния ден, защото именно той ни е даден, върху неспокойния ритъм на деня, върху настоящето, което Провидението ни предлага да живеем.

25 Преди време спонтанно се обърнах с една особена молитва към Бог
Преди време спонтанно се обърнах с една особена молитва към Бог. Бих искала да ви я припомня.

26 помогни ми да говоря винаги така, сякаш произнасям последната си дума.
“Исусе, помогни ми да говоря винаги така, сякаш произнасям последната си дума. Помогни ми да постъпвам винаги така, сякаш влагам сили в последната си постъпка. Помогни ми да страдам винаги така, сякаш Ти предлагам последното си страдание. Помогни ми да се моля винаги така, сякаш тази молитва е моята последна възможност тук, на земята да разговарям с Теб”.

27 “И така, бъдете будни, защото не знаете ни деня, ни часа”
Киара Лубик, ноември 2002 г. Думи за живот се превеждат на 92 езика и стигат до 14 милиона души по цял свят, издание на Движението на фоколарите.


Изтегли ppt "Думи за живот Ноември 2011."

Сходни презентации


Реклама от Google