Област на интервенция Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален.

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
СРЕДНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ
Advertisements

Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
«Подкрепа за дуалната система на обучение“ 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.
„ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“ г.
ЗНАНИЕТО – ОСНОВА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕКА И ОБЩЕСТВОТО
РАБОТНА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ
Регионалната иновационна стратегия и Регионалният план за развитие Информационен ден 15 декември 2005 г., Пловдив доц. Петкан Илиев, съветник, Фондация.
Сътрудничеството между Градска библиотека и
С Т Р А Т Е Г И Я ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАРТНЬОРСТВО НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ С БИЗНЕС СРЕДИТЕ ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ОБУЧЕНИЕ.
СОУ „Иван Вазов“ град Мездра пилотно училище
Разлог, България „ЕВРОЦЕНТЪР ОБУЧЕНИЕ И ПАРТНЬОРСТВО 21 ВЕК” ЕООД Разлог, България
Препис на презентация:

Област на интервенция Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален вид, осъвременяване на познанията, уменията и компетенциите на работната ръка, както и насърчаване на гъвкави процеси на учене, включително чрез професионална ориентация и утвърждаване на придобитите компетенции

Цели на проекта Повишаване професионалната компетентност на заетите от целевата група /Заети лица над 54 год. и заети лица със средно или по-ниско образование. / чрез подобряване на квалификацията и/или валидиране на придобитите компетенции Повишаване капацитета на служителите от целевата група чрез повишаване на ключовите им компетенции; Повишаване конкурентноспособността на организацията чрез въвеждане на система за самообучение и собствена система за вътрешно - фирмено обучение с цел постигане на по-висока и по- качествена заетост; повишаване адекватността на уменията и знанията, съобразено с актуалните нужди на фирмата, за да се повиши производителността на труда и за да се създадат условия за устойчива заетост. Подпомагане процеса на формиране на човешкия капитал

Кратко описание на проектното предложение Проектното предложение е насочено към предоставяне на обучения на работното място на служителите на Захаро ООД, с цел повишаване на конкурентоспособността и устойчивостта на компанията. С оглед постигането й, компанията ще реализира следните дейности:

Дейност 1 "Предоставяне на обучение за повишаване и/ или за придобиване на нова професионалната квалификация за заетите в Захаро ООД" Ще бъдат обучени общо 45 заети в компанията: 15 заети по част от професия: "Продавач - консултант" (код 341020), специалност "Продавач - консултант" (код 3410201) - втора квалификационна степен; 20 заети по част от професия: "Хлебар - сладкар" (код 541030), специалност "Производство на сладкарски изделия" (код 5410302) - втора квалификационна степен; 10 заети по част от професия: "Хлебар - сладкар" (код 541030), специалност "Производство на хляб и хлебни изделия" (код 5410301) - втора квалификационна степен;

Дейност 2 "Предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетентности за заетите в Захаро ООД“ Ще бъдат обучени общо 46 заети в компанията: - 26 заети по КК2 "Общуване на чужди езици - Английски език" , три нива на обучение; 20 заети лица по КК "Дигитална компетентност" - 45 учебни часа

Дейност 3 "Въвеждане на система за самообучение и въвеждане на собствена система за вътрешно - фирмено обучение в Захаро ООД ". Цел на Дейност 3 е разработване и внедряването на системи за осигуряване на възможности за обучение в организацията като инструмент за подкрепа и кариерно израстване, създаване на форми за планиране на обучения, избор на обучения и обучителни програми, като се цели развитие и адаптиране на компанията и на нейните служители.

Дискусия Въпроси и мнения Думата е ваша .......... Дискусия Въпроси и мнения Думата е ваша .......... www.eufunds.bg