Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Сътрудничеството между Градска библиотека и

Сходни презентации


Презентация по темата: "Сътрудничеството между Градска библиотека и"— Препис на презентация:

1 Сътрудничеството между Градска библиотека и
Сътрудничеството между Градска библиотека и ТД “Бюро по труда” - Асеновград Програмата „В помощ на безработните лица” Екатерина Гешева, директор на дирекция „Бюро по труда”, гр. Асеновград Милена Марковска, директор на ОБ „Паисий Хилендарски”, гр. Асеновград

2 Партньорството между Дирекция “Бюро по труда” и Градска библиотeка “Паисий Хилендарски” , гр. Асеновград – партньорство с традиции и бъдеще в името на обща кауза Програма „В помощ на безработните лица”

3 Изнесени трудови борси
Цел - търсещите работа да се срещнат с работодателите без посредничеството на фирми

4 През 2017 година Градска библиотека, Асеновград е домакин
През 2017 година Градска библиотека, Асеновград е домакин за шеста поредна година на изнесена трудова борса

5 съвместна инициатива на “Глоб@лни библиотеки – България” и
Участие в уебинар на тема: ” Възможности за подпомагане на безработни лица чрез АЗ за започване на работа. Кандидатстване за работа.” - съвместна инициатива на библиотеки – България” и Агенцията по заетостта.

6 Участници в уебинара са 7 целеви библиотеки по програмата
гр. Грамада ,с. Г. Дамяново, гр. Девин, с. Могилица, с. Торос, с. Нова черна и гр. Асеновград Домакин – ЗУП Лектори – гл. експерти от АЗ

7 Обучителни програми за безработни лица
През 2014 г. в БИЦ са проведени две групови обучения на безработни лица – младежи с по-ниско от основно образование за търсене на работа чрез използване на печатни медии и интернет.

8 Обучения по Проект „Уча и успявам в България”
Реализира се през 2015 г. съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Асеновград. Проектът цели обучение и стажуване на безработни лица за професията „Продавач-консултант”. Целева група са: безработни младежи до 29 г. с ниска мотивация за труд, липса на квалификация, липса на трудов опит; безработни лица без квалификация; безработни лица над 50 г.; продължително безработни лица. В рамките на проекта през обучението преминават 40 безработни лица. Обучение на безработни лица над 50 г. възраст по проект „Шанс за работа ”

9 Информационно посредничество

10 Информационни кампании
Дни на кариерното развитие Дни на работодателя “Работата на моя живот” – представяне на оферти за работа в чужбина за младежи до 29 г. възраст

11 организиране на срещи с безработни лица с цел мотивиране и активиране за намиране на работа, подпомагане и консултиране, представяне на възможностите за обучение в центровете на БГЦПО в страната

12 Мисия «Доброволчество»
В партньорство с Дирекция “Бюро по труда” се реализира Визията на Центъра за работа с доброволци към библиотеката за 2014 г., финансирана от НАРД В рамките на визията на Центъра за работа с доброволци се извършва анкетно проучване на безработни младежи за търсене на перспектива в полагането на доброволен труд като възможност за придобиване на професионален опит.

13 Ежегоден “Конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Община Асеновград” за носителите на приз”Донка Пашкова”

14 БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО!


Изтегли ppt "Сътрудничеството между Градска библиотека и"

Сходни презентации


Реклама от Google