Глобални грантове: идеи от клубовете в зоната и в Европа

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
Advertisements

ЗНАНИЕТО – ОСНОВА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕКА И ОБЩЕСТВОТО
АКТУАЛИЗИРАН ДОКУМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД Изготвил: Прайм Консултинг.
СОУ „Иван Вазов“ град Мездра пилотно училище
Т. 6 Представяне, обсъждане и вземане на решение за изменение на Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2019 г. на Оперативна програма „Наука.
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
КАМПАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ СЕПТЕМВРИ 2016 Г.
15 юни – 18 юни 2012 година К К “Албена”
ОЦЕНКА НА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ЕПЛР В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА, ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО.
Област на интервенция Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален.
Препис на презентация:

Глобални грантове: идеи от клубовете в зоната и в Европа TITLE Константин Стоянов, РК Стара Загора Председател на подкомитета за Глобални грантове 19.11.2016г., Севлиево

ОТ ДИСТРИКТЕН КЪМ ГЛОБАЛЕН ГРАНТ Прилики Все пак е проект; Клубът е основен двигател; Прозрачност, устойчивост и отчет. Разлики Повече възможности; Много по-значими резултати и въздействие; Глобално измерение.

Споделени идеи

МИР, ИЗБЯГВАНЕ/РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ Международен форум за мир и човешки права Съвместно с университета в Лас Палмас; Проект за младежи над 17-годишна възраст; Конференция с международни експерти.

ПРЕВЕНЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ Да сложим край на маларията Лисабонски институт за молекулярна медицина; Разработване на медикамент за ерадикиране на маларията; Повишаване на информираността сред населението.

ПРЕВЕНЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ Портативен рентген в Ливърпул 6 Ротари клуба и 3 компании; Детска болница Алдер Хей в Ливърпул; Помощ за трудноподвижни деца.

ПРЕВЕНЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ Обучение на обучители на медици, специализирани в бедствия В партньорство с университета Piemonte Orientale (Италия); Превенция и лечение на заболявания в областта на Disaster Medicine; Обучение на двадесет международни студенти, чрез използване на симулатори и най-нови техники.

Водните ресурси на река Рафина Подобряване на речното корито; ВОДА И ХИГИЕНА Водните ресурси на река Рафина Подобряване на речното корито; Създаване на убежища за птици; Ботаническа градина.

МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ Оборудване за онко- педиатрично отделение Седем клуба; Подпомагане на диагностична и терапевтична дейност; Закупуване и монтаж на обзавеждане и оборудване

ОБРАЗОВАНИЕ И ГРАМОТНОСТ Създаване на нова образователна степен Специализирана паралелка в Център за професионално обучение Grange Colombe във Франция; Партньорство между три Ротари клуба; Набиране на средства чрез Винено изложение, изложение на художествените занаяти, Голяма томбола.

ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ Насърчаване на работата с деца и младежи след наводненията от 2013г. Подпомагане на клуб по водни спортове за деца и младежи; Уникален за региона Mundentalregion (Германия) и единствен по рода си; Цялостно възстановяване на наводнените помещения и уреди.

Бъдете активни!