УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН
Advertisements

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН
РАБОТНА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ
РАБОТНА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ
ФОРМИРАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННА КУЛТУРА НА ПРОЗРАЧНОСТ В СИСТЕМАТА НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ базови изисквания към правното регулиране на висшето.
МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН
Предварителен списък на индикаторите
МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН
ИНФОРМАЦИОНЕН СЕМИНАР 2
Препис на презентация:

УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2012 г.

ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ “МЕДИЦИНСКИ ЛАБОРАНТ” ЗА ПРАКТИЧЕСКОТО ОБУЧЕНИЕ (ПРАКТИКИ, СТАЖОВЕ) В МУ-ПЛЕВЕН

Основни данни за анкетното проучване Курс, в който са в момента студентите Дата на провеждане на анкетата Бр. предадени анкети Валиден бр. анкети І-ви курс 26.05.2011 г. 23 ІІ-ри курс 27.05.2011 г. 15 ІІІ-ти курс

Отговарят ли на очакванията на студентите осъществяваните дейности и материалната база на МУ-Плевен? (%) Болшинството от студентите считат, че създадената организация за практическо обучение и материалната база са на необходимото ниво.

Каква е преценката на студентите за посещението на занятията по практическо обучение от тяхната група? (%) По-голяма част от анкетираните определят посещаемостта на практическите занятия като висока. Когато се прави проверка за присъствието, посещаемостта е в границите 80-90%. Отсъствието на проверка редуцира високата посещаемост (над 80%), по-осезаемо при студентите от ІІІ-ти курс, съответно от 80% на 40%.

Лично присъствие на студента на занятията по практическо обучение (%) Висока е самооценката за личното присъствие на студента на практическите занятия – над 90% от запитаните са реализирали над 80% посещаемост.

При планирания състав на групите, успява ли ръководителят на практическото обучение да проследи и контролира обучението на всеки студент от групата? (%) Болшинството от запитаните считат, че преподавателят им по практика успява да обърне достатъчно внимание на всеки от тях.

Получената предварителна теоретична подготовка подпомогна ли Ви при провеждането на практическото обучение на необходимото ниво? (%) Почти всички подкрепят подобна теза.

Обективно ли се оценяват знанията и уменията от практическото обучение на студентите от страна на преподавателите? (%) Над 80% от анкетираните лица са отговорили с ДА.

Проведената практическа подготовка и получените практически знания и умения ще намерят ли приложение при изучаването на последващи учебни дисциплини от учебния план на специалността? (%) Болшинството от анкетираните са убедени, че придобитите до момента практически знания и умения ще бъдат солидна база при изучаване и на други учебни дисциплини.

Очаквате ли, че проведената практическа подготовка и получените знания и умения ще Ви подпомогнат при реализацията на пазара на труда след завършването на висше образование? (%) По-голяма част от студенти се надяват, че придобитите по време на обучението им знания и умения, ще са им от полза при намирането на работа.

ИЗВОДИ

Налице е оптимално създадена организация за провеждане на практическите занятия в МУ-Плевен. Предоставени са необходимите материални условия, обезпечаващи учебно-практическите занятия. Осигурена е висока посещаемост на практическите занятия (60-80% и над 80%), чието ниво се определя от наличието/липсата на проверка. При така планирания състав на групите преподавателят успява да контролира и проследи работата на всеки от студентите. Наличните теоретични знания са основа, върху която обучаемите усвояват съответните практически умения. Усвоените до момента знания и умения, ще са необходими и полезни при изучаването на последващи учебни дисциплини. Повечето студенти считат, че техните знания и умения са оценени безпристрастно от самия преподавател. Студентите се надяват получената практическа подготовка в МУ-Плевен да им помогне в процеса на трудова реализация.