Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН

Сходни презентации


Презентация по темата: "МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН"— Препис на презентация:

1 МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН
УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2012

2 ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ “СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ” ЗА ОБЕКТИВНОСТТА И ЧЕСТНОСТТА ПРИ ОЦЕНЯВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ Анкетна карта 01-08

3 Основни данни за анкетното проучване
Курс Дата на провеждане на анкетата Бр. предадени анкети Валиден бр. анкети І-ви к/с 10 ІІ-ри к/с 9 ІІІ-ти к/с 7

4 Основни данни за анкетното проучване

5 Познавате ли учебните програми по изучаваните дисциплини?
Въпреки че почти всички запитани са дали утвърдителен отговор, само някои считат, че познават учебните програми по всички дисциплини.

6 С каква процедура предпочитате да завърши дисциплината? (%)
Болшинството от запитаните предпочитат изпита пред текущата оценка.

7 Каква форма на изпит предпочитате? (%)
Повечето предпочитат писмения изпит.

8 Повечето предпочитат в състава на изпитната комисия да не бъдат включени повече от двама екзаминатори, като немалка част са посочили 1 човек. Продължителността на изпита не бива да надвишава 1 ч.

9 Ако изпитът е устен: Повечето предпочитат изпита да протече със случайно теглене на билети. Представеният теоретичен материал по време на лекции и конспектът, са предпочитаните средства за подготовка за изпита. Относно допускането на изпита на външни лица, категорична позиция изразяват най-вече първо- и третокурсниците – НЕ.

10 Ако изпитът е писмен: Според първо- и третокурсниците продължителността на писмения изпит не бива да е повече от 2 ч. Предпочитана форма на писмен изпит е тестът с избор на един верен отговор.

11 Ако изпитът е писмен: Почти всички са на мнение, че трябва да им бъде предоставена възможност да се запознаят със своята писмена работа. Болшинството от запитаните одобряват ползването на помощни средства по време на изпита.

12 В болшинството от случаите на устния изпит присъстват поне 2 преподаватели.
Според лицата изискването се спазва, но не във всички случаи.

13 Почти всички са на мнение, че писменият изпит осигурява по-обективна преценка за студента.
В болшинството от случаите получената оценка е адекватна на знанията и уменията на студента.

14 Повечето не одобряват ангажирането на външни екзаминатори по време на изпитната сесия.
По-голяма част от второ- и третокурсниците определят като полезно провеждането на допълнително предизпитно обучение, тъй като това ги улеснява в подготовката за изпита.

15 Студентите определят своите преподаватели като справедливи и неподатливи на чуждо влияние.
Повечето студенти не биха предложили материална облага или услуга на преподавател. Болшинството от запитаните са категорични, че не са се възползвали досега от своите преподаватели, предлагайки им съответни облаги с цел изгода.

16 ИЗВОДИ

17 ИЗВОДИ Студентите са запознати с учебните програми, като само някои са добре информирани за програмите по всички дисциплини. Повечето от тях предпочитат всяка учебна дисциплина да финализира с изпит. Преобладаващо е мнението формата на изпита да е писмена. При условие, че изпитът е устен: състава на изпитната комисия не бива да включва повече от двама екзаминатори, продължителността на изпита да е 1 ч., предпочетени средства за подготовка за изпита са най-вече представеният лекционен материал и конспекта, а предпочитан начин за провеждането му, са случайно изтеглените въпроси. Болшинството от обучаемите са категорични, че не желаят допускането по време на изпита на външни лица. Ако изпитът е писмен, то неговата продължителност не бива да надхвърля 2 ч., като предпочитана форма за изпит е тестът с 1 верен отговор. Студентите считат за нормално ползването на помощни материали по време на изпита. След приключването му всички анкетирани са на мнение, че трябва да имат възможност да се запознаят с писмената си работа.

18 ИЗВОДИ Изискването на устен изпит да присъстват не по малко от двама екзаминатори, се спазва, като според някои това е налице винаги, докато според други – само в някои случаи. Студентите считат, че писменият изпит, както и недопускането на външни екзаминатори, могат да обезпечат по-голяма обективност на оценката. Те смятат, че техните знания и умения са били справедливо оценени. Провеждането на допълнително предизпитно обучение, се приема положително предимно от студентите второ- и третокурсници и с известни резерви от първокурсниците. По-голяма част от студентите определят своите преподаватели като справедливи и неподатливи на чуждо влияние. Повечето студенти не биха предложили материална облага на свой преподавател с цел по-висока оценка и не са го правили досега.


Изтегли ppt "МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН"

Сходни презентации


Реклама от Google