СОУ „Иван Вазов“ град Мездра пилотно училище

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Ръководител на проекта, Лумос
Advertisements

Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
Как да се обличаме и сържим в обществото
УСПЕШНО ПОВЕДЕНИЕ НА МЛАДАТА ДАМА И МЛАДИЯ ГОСПОДИН
Ръководител: АНЕЛИЯ РАЧЕВА
Клуб “НАШЕТО СЕМЕЙСТВО”
Т. 6 Представяне, обсъждане и вземане на решение за изменение на Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2019 г. на Оперативна програма „Наука.
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
Клуб “БАЛКАНИТЕ - ШАРЕНА ЧЕРГА”
Как да се обличаме и държим в обществото
Клуб „ПАРИЧНИТЕ ЕДИНИЦИ В СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПА“
ОП “Развитие на човешките ресурси”
ОЦЕНКА НА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ПОТРЕБНОСТИ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ЕПЛР В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА, ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО.
ПРОЕКТ № BG16RFOP С01 „ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ МЕРКИ, ЗА ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЯВАНЕ НА СПЕЦИФИЧНАТА КОНСУМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ И ПОВИШАВАНЕ.
Препис на презентация:

СОУ „Иван Вазов“ град Мездра пилотно училище Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Бенефициент – Министерство на образованието, младежта и науката Дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ Стойност – 10 000 000 лв. Начало – септември 2012г. Край – юни 2014г.

Необходимост от проекта подпомагане на обучението на децата със специални образователни потребности; осигуряване на екипи от специалисти на училищно ниво; създаване на методика за оценяване на индивидуалните потребности на учениците; осигуряване на техника и специализирани материали за оборудване на ресурсни кабинети; създаване на ръководство за работа на екипите за ресурсно подпомагане.

Цел на проекта Осигуряване на подкрепяща среда за: равен достъп до образование за отваряне на образователната система с оглед осъществяването на включващо обучение

Мисия Включващо обучение Интегрирано обучение Адаптиране на средата към потребностите на учениците; Подпомагане – училищен екип от специалисти; Създаване на нови нормативни, методически и учебно-технически ресурси. Адаптиране на учениците към училищната среда; Подпомагане - специалисти от Регионален Ресурсен център; Нормативна база - ЗНП; ППЗНП; Закон за интеграция на хората с увреждания и правилника за прилагането му.

Пилотни училища За страната – 84 училища За област Враца СОУ „Отец Паисий“ – Враца; ОУ „Н.Й. Вапцаров“ – Селановци; СОУ „Иван Вазов“ – Мездра;

Училищен екип за подкрепа Емилия Гарванска – психолог психологическа рехабилитация и включващо обучение на учениците; сътрудничество с родители - емоционално- позитивна среда за развитие на детето; консултиране на училищните педагози за социално включване на децата; създаване на широка обществена подкрепа в местната общност .

Училищен екип за подкрепа Ресурсен учител - Веселка Петрова. подпомагане на ученика в клас и организиране на индивидуална работа в ресурсния кабинет; консултиранe на учителите за най-важните особености в обучението на ученика, оказване на специфична методическа помощ по отделните учебни дисциплини, в които интегрираният ученик е включен; планиране на съвместни дейности в урока; подпомагане на родителите – съдействие на семейството за разширяване на социалните контакти на детето и формиране на полезни умения за самостоятелен живот;

Подпомагани ученици

Подпомагани ученици

Очаквания √ осигурена приобщаваща образователна среда за ученици с обучителни трудности; √ реализирана успешна социализация и психологически комфорт; √ образование, съобразено с индивидуалните потребности на всеки ученик; √ принос на училището в изграждане на функционален модел на работа за включващо обучение;

Ползи от проекта √ възможност за навременна и специализирана помощ на учениците с цел покриване на ДОС; √ придобиване на опит и повишаване на компетентностите на училищния педагогически екип; √ оборудване на ресурсен кабинет.

Проектно финансиране √ 4820.41 лв. – заплати за ресурсен екип; √ 1065.34 лв. – осигуровки на работодател; √ 1120.87 лв. – учебни материали; √ 1560.00 лв. - компютърна система и преносим компютър; √ 2439.56 лв. – оборудване в 2 кабинети;

Защо точно днес? √ 21 януари е Международен ден на прегръдката – знак на най-топли чувства и радост. √ „Пет прегръдки на ден могат да ни направят по-щастливи“ – из изследване на Пенсилванския университет в САЩ.

Позитивни идеи за щастие на нашите деца √ Проект BG051PO001-4.1.07 „Включващо обучение“ – чрез дадените възможности за постигане на потребностите им; √ Ние – чрез подпомагането, подкрепата и… една мила приятелска прегръдка.

Благодаря за вниманието !