Microsoft Office Microsoft Word.

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Какво? Защо? Как? Откъде? Функции и приложения 
Advertisements

Създаване на формуляри
Компютърна презентация
Ако имате авторски достъп до профила на дисциплината, на всяка страница ще виждате връзката за активиране на редактор.
Текст в графика.
Същност на компютърната обработка. Създаване и редактиране на текст
Архивиране и разархивиране на файлови структури
Отчети.
Форматиране на документ
Редактиране на таблица
Същност на компютърната презентация
Шаблони и теми инж. Елена Гълбачева.
Търсене и заместване на текст. Функция Auto Text
Създаване на база от данни
Рамки и запълвания. Списъци
Операционни системи.
Отпечатване на документ
Създаване и модифициране на таблици
Създаване на формуляри
Същност на електронните таблици
Създаване на презентация
Файлова структура и организация на данните
ФОРМАТИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ ТАБЛИЦИ
Търсене.
Препис на презентация:

Microsoft Office Microsoft Word

След завършване на урока, ще можете да: Стартирате Word. Разглеждате прозореца на Word. Въвеждате текст в документ. Записвате документ. Затваряте документ и излизате от Word.

1. Стартиране на Word За да стартирате Microsoft Word 2010: Щракнете върху бутона Start от лентата на задачите на Windows. От менюто Start посочете All Programs. В папката Microsoft Office щракнете върху Microsoft Word 2010.

2. Програмен прозорец Лента с инструменти за бърз достъп; Лентата; Работно пространство; Рулери; Лента за състоянието;

3. Лента с инструменти за бърз достъп Customize Quick Access Toolbar; Основните команди за файлове; Може да поставите още иконки;

4. Лентата Ribbon интерфейс; Основните елементи са групирани по познатите менюта – Home, Insert, Page Layout и т.н.; Когато ги натиснете се появява нова лента с бутони; Организирани са по групи – Clipboard, Font и т. н.; В дясната част на лентата (под бутона за затваряне на Word) има малка стрелка за да скриете Ribbon лентата.

5. Статус лента Информация за това на коя страница от документа се намирате; Колко думи има въведени; Какъв език на въвеждане е активиран; Различни изгледи на документа (страниците); Функцията Zoom за увеличаване и намаляне на страницата.

6. Създаване на нов документ От менюто File > New > от ДП > Available Templates (налични шаблони); Избираме Blank document > Create;

7. Елементи на текста Символ; Дума - символи без интервал; Абзац (параграф) - получава се с натискане на клавиша Enter. Използва се при следните случаи: Заглавия; Изречения със завършена мисъл; Номериран и неномериран списък. Текст.

8. Основни стъпки при създаване на текстов документ Въвеждане на текст - да се спазват граматическите правила за писане, големи и малки букви, пунктуация, и др.; Редактиране на текст – изтриване, вмъкване или въвеждане на текст, копиране, преместване, поставяне; Форматиране на текст – променяне външния вид на символите в текста.

9. Въвеждане на текст Правила: Думите да се разделят само с по един интервал; Да се използва клавиша Enter само при завършване или създаване на нов параграф; Знаците за пунктуация (точка, запетая, удивителен, въпросителен и др.) да се набират в края на думата и едва тогава да се използва интервал; Отварящи, изатварящи скоби () и кавички „ “.

10. Съхраняване на документ За да запишете документ за първи път: От File > Save As > ДП >Въведете името на файла в полето File name; Щракнете върху бутона Save. За да запишете документ след редактиране: От лентата с инструменти щракнете върху бутона Save.

11. Затваряне на документ Затваряне на документ - File > Close; Изход от програмата - File > Exit