Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители. Национална седмица.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители. Национална седмица."— Препис на презентация:

1 Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители. Национална седмица на четенето октомври 2018 г. ОУ “Алеко Константинов” с. Добромир, общ. Руен, обл. Бургас

2 Във връзка с Националната седмица на четенето, учениците от ОУ “Алеко Константинов” с. Добромир , проведоха редица интересни инициативи , които провокираха децата към книгите и четенето. На г. Откриване на националната седмица на четенето; Читателски маратон по класове. В маратона на четенето намериха своите почитатели приказки и разкази от Елин Пелин, Ран Босилек, Валери Петров, Шарл Перо, Братя Грим.

3

4 Четене без край – учениците от V клас четат в училище и на двора; носят свои книги. Споделят, че са открили, че четенето е страшно забавно и научават нови и нови неща. Постъпи предложение тази седмица да продължи наистина “без край”.

5 На 23. 10. 2018г. Колко е интересно да ти прочетат приказка
На г. Колко е интересно да ти прочетат приказка! Ученици от V и VII клас гостуваха на децата от детската градина и им прочетоха приказки. Децата слушаха с интерес и обещаха, когато се научат да четат, да им гостуват и тогава и те да прочетат приказки на тях.

6 На г. Учениците от V и VII клас проведоха кампания за събиране на детски книги и създадоха кът на книгата в салона на училището. А малките ученици от I и III клас подредиха пъзел от любими приказки.

7

8 На г. Учениците от I, III и V клас с огромно желание рисуваха любими приказни герои. Оформи се кът – изложба с творбите им. Учениците от V и VII клас посетиха училищната библиотека, където се докоснаха до множество книги четоха откъси от художествени текстове.

9

10 На 26. 10. 2018г. ДАРИ КНИГА - ПОДАРИ ЗНАНИЕ
На г. ДАРИ КНИГА - ПОДАРИ ЗНАНИЕ! Учениците споделиха любимите си книги със своите съученици С тази изява учениците от ОУ “Алеко Константинов” с. Добромир закриха седмицата на четенето, но остават в света на книгите, защото вече знаят, че четенето е магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и надежди. На участниците бяха връчени грамоти.

11


Изтегли ppt "Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители. Национална седмица."

Сходни презентации


Реклама от Google