Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Свети Валентин Празника на любовта.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Свети Валентин Празника на любовта."— Препис на презентация:

1 Свети Валентин Празника на любовта

2 Традиция – кога се празнува, как е започнало празнуването и
Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари в някои страни като Ден на любовта. На тази дата двойката изразява любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. На този ден още през 14 век в Англия започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. На този ден много хора се поздравяват с пожеланието „Честит Свети Валентин“, като това може да бъде казано от мъж на жена, в някои случаи и от мъж на мъж или от жена на жена.

3 От къде възниква името на празника
Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

4 Валентинки През 1797 г. едно британско издателство публикува „Помощник на младия мъж за писане на валентинки“, който съдържал любовни стихове за млади влюбени, които не можели да съчинят свои собствени. Развитието на печатарските услуги и намаляването на пощенските разходи през следващото столетие довежда до използването на не толкова личното, но по-практично изпращане на картички за Свети Валентин по пощата. В САЩ първите масово произведени валентинки са фабрикувани и продадени през 40-те години на 19 век от Естер Хауланд.

5 Именници: 14 Февруари / Имен ден: Валентин, Валентина, Вальо, Валю, Валя

6 Бразилия В Бразилия на 12 юни се празнува т. нар. Ден на влюбените (порт. Dia dos Namorados), като по същество той е идентичен на празника на Св. Валентин: има размяна на подаръци (шоколад, картички) и се купува букет цветя за жената. Празникът се провежда един ден преди деня на Свети Антоний от Падуа (в португалоезичните страни познат още като Свети Антоний Лисабонски), смятан за покровител на брака.

7

8 Клуб за създаване база от данни за общността на гр. Раковски


Изтегли ppt "Свети Валентин Празника на любовта."

Сходни презентации


Реклама от Google