Сътрудничеството между Градска библиотека и

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система Пазарджик, 9 февруари 2017.
Advertisements

«Подкрепа за дуалната система на обучение“ 11-то заседание на Комитета за наблюдение гр. София, 29 май 2019 г.
Проект на Закон за доброволчеството
СОУ „Иван Вазов“ град Мездра пилотно училище
Национална асоциация на работещите с хора с увреждания
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“
(дуална система на обучение), организирано от Агенцията по заетостта
“ТРИ СТЪПКИ КЪМ ЕДНА ЦЕЛ” Стратегия за взаимодействие със семейството на подготвителна група при ОДЗ “Мир” гр.Карнобат.
Област на интервенция Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи във формален, неформален и неофициален.
Препис на презентация:

Сътрудничеството между Градска библиотека и Сътрудничеството между Градска библиотека и ТД “Бюро по труда” - Асеновград Програмата „В помощ на безработните лица” Екатерина Гешева, директор на дирекция „Бюро по труда”, гр. Асеновград Милена Марковска, директор на ОБ „Паисий Хилендарски”, гр. Асеновград

Партньорството между Дирекция “Бюро по труда” и Градска библиотeка “Паисий Хилендарски” , гр. Асеновград – партньорство с традиции и бъдеще в името на обща кауза Програма „В помощ на безработните лица”

Изнесени трудови борси Цел - търсещите работа да се срещнат с работодателите без посредничеството на фирми

През 2017 година Градска библиотека, Асеновград е домакин През 2017 година Градска библиотека, Асеновград е домакин за шеста поредна година на изнесена трудова борса

съвместна инициатива на “Глоб@лни библиотеки – България” и Участие в уебинар на тема: ” Възможности за подпомагане на безработни лица чрез АЗ за започване на работа. Кандидатстване за работа.” - съвместна инициатива на “Глоб@лни библиотеки – България” и Агенцията по заетостта.

Участници в уебинара са 7 целеви библиотеки по програмата гр. Грамада ,с. Г. Дамяново, гр. Девин, с. Могилица, с. Торос, с. Нова черна и гр. Асеновград Домакин – ЗУП Лектори – гл. експерти от АЗ

Обучителни програми за безработни лица През 2014 г. в БИЦ са проведени две групови обучения на безработни лица – младежи с по-ниско от основно образование за търсене на работа чрез използване на печатни медии и интернет.

Обучения по Проект „Уча и успявам в България” Реализира се през 2015 г. съвместно с Дирекция „Бюро по труда” – Асеновград. Проектът цели обучение и стажуване на безработни лица за професията „Продавач-консултант”. Целева група са: безработни младежи до 29 г. с ниска мотивация за труд, липса на квалификация, липса на трудов опит; безработни лица без квалификация; безработни лица над 50 г.; продължително безработни лица. В рамките на проекта през обучението преминават 40 безработни лица. Обучение на безработни лица над 50 г. възраст по проект „Шанс за работа - 2015”

Информационно посредничество

Информационни кампании Дни на кариерното развитие Дни на работодателя “Работата на моя живот” – представяне на оферти за работа в чужбина за младежи до 29 г. възраст

организиране на срещи с безработни лица с цел мотивиране и активиране за намиране на работа, подпомагане и консултиране, представяне на възможностите за обучение в центровете на БГЦПО в страната

Мисия «Доброволчество» В партньорство с Дирекция “Бюро по труда” се реализира Визията на Центъра за работа с доброволци към библиотеката за 2014 г., финансирана от НАРД В рамките на визията на Центъра за работа с доброволци се извършва анкетно проучване на безработни младежи за търсене на перспектива в полагането на доброволен труд като възможност за придобиване на професионален опит.

Ежегоден “Конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Община Асеновград” за носителите на приз”Донка Пашкова”

БЛАГОДАРИМ ЗА ВНИМАНИЕТО!