Учебен предмет дата формат Време траене траене СОП БЕЛ  17 юни 2019 г.

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Национално външно оценяване и кандидатстване след завършен седми клас
Advertisements

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VII КЛАС
ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС
ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий “ Свети Влас
ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен
ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА VII клас
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА – Г..
ПЛАН-ПРИЕМ 2019/2020 г. Профили на 2. СУ
Държавни зрелостни изпити 2019
1. Директорът определя отговорник за провеждането на оценяването в училище – училищен координатор
СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ГР. МАДАН ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА Г.
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ
Държавни зрелостни изпити 2013
Организация на дейностите за провеждане на национално външно оценяване в VІІ клас по български език и литература и математика и на изпитите за проверка.
ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ
ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ
Държавни зрелостни изпити 2012
ПМГ “Яне Сандански”, Гоце Делчев
РЕЗУЛТАТИ ОТ НВО В VІІ КЛАС ЗА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД
Нови хоризонти и възможности по пътя към успешната реализация
Резултати от държавни зрелостни изпити 2009 – септемврийска сесия
Препис на презентация:

Учебен предмет дата формат Време траене траене СОП БЕЛ  17 юни 2019 г. Част 1. 25 задачи от три вида: 18 със структуриран отговор 6 с кратък свободен отговор 1 с разширен свободен отговор 60 мин. + 30 мин. Част 2. Създаване на текст (преразказ с дидактическа задача) 90 мин. + 50 мин. Математика 19 юни 2019 г. 20 задачи от два вида: 17 със структуриран отговор 3 с кратък отговор 2 с кратък свободен отговор 3 задачи, в които учениците трябва да опишат и аргументират изпълнението на задача с аналитико-синтетичен характер Чужд език (АЕ, НЕ, ФЕ, ИЕ, ИтЕ, РЕ) ПО ЖЕЛАНИЕ! 21 юни 2019 г. 21 задачи от три вида: 3 с кратък свободен отговор 1 с разширен свободен отговор (създаване на текст)

Н В О VII КЛАС Формално и времево НВО ще включва две части, но изпитът ще бъде единен, т.е. НВО ще бъде 1. част + 2. част (досега НВО = само 1. модул и резултатите - текуща оценка в дневника; 2. модул беше допълнителен и резултатът - само при класиране); За работа по всяка от частите учениците ще имат определено време и след изтичането му ще затворят в плик съответната част, без да могат да се връщат и да работят отново по нея); Между двете части няма почивка; могат да излизат от стаята едва след първите 60 минути от началото на изпита и след затварянето на 1. част в плика;

ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ Плик за листа за отговори; Малък плик за идентификационната бланка; Плик за индивидуалната изпитна работа на ученика; Плик с дъно за пликовете с индивидуалните работи на всички ученици от изпитната зала. Математическите формули за НВО по математика.

ИЗПИТНИ КОМПЛЕКТИ Указания за работа; Идентификационна бланка; Листове за отговори; Свитък за свободните отговори, в т. ч. и листове за чернова.

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ Балът за класиране е сбор от точките от НВО + оценки, превърнати в точки по 2 предмета (по решение на ПС) от свидетелството за основно образование (възможен е и трети елемент по решение на ПС + точки от олимпиади и/или състезания от календара на МОН). Класираните на първите три места на националните олимпиади по БЕЛ и по математика са с резултат съответно 100 т. и директно се въвеждат в системата (не е необходимо да се искат удостоверения за класиране, получени лично от МОН).

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ Подаването на заявление за участие в приема – само по електронен път!

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ Заявления за участие във втори етап на класиране се подават в училището, в което ученикът е приет на първо класиране. Неприетите участват автоматично. Нови заявления с пренаредени желания могат да се подават за трети етап на класиране. Корекции след окончателното въвеждане на желанията не се правят.