ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Национално външно оценяване и кандидатстване след завършен седми клас
Advertisements

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕН VII КЛАС
ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС
ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий “ Свети Влас
ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен
ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА VII клас
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА – Г..
ПЛАН-ПРИЕМ 2019/2020 г. Профили на 2. СУ
Държавни зрелостни изпити 2019
СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ГР. МАДАН ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА Г.
СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ
Държавни зрелостни изпити 2013
Организация на дейностите за провеждане на национално външно оценяване в VІІ клас по български език и литература и математика и на изпитите за проверка.
НАЦИОНАЛЕН ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ
Държавни зрелостни изпити 2012
ПМГ “Яне Сандански”, Гоце Делчев
РЕЗУЛТАТИ ОТ НВО В VІІ КЛАС ЗА ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД
Резултати от държавни зрелостни изпити 2009 – септемврийска сесия
Учебен предмет дата формат Време траене траене СОП БЕЛ  17 юни 2019 г.
Препис на презентация:

ДЪРЖАВНИ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ Сесия май-юни 2015 г. Регионален инспекторат по образованието - Благоевград

Дати за провеждане на ДЗИ Сесия май-юни БЕЛ – 20 май 2015 г., начало - 8.00 часа ІІ ДЗИ – 22 май 2015 г., начало - 8.00 часа ДЗИ по желание - от 26 май до 05 юни 2015 г.

Дейности по ДЗИ Подаване на заявления за допускане до ДЗИ на зрелостниците: от 09.03.2015 г. до 20.03.2015 г. В заявлението зрелостникът посочва както изпита по БЕЛ, така и втория задължителен зрелостен изпит, който е по избор между предметите: чужд език (английски, немски, френски, испански, италиански, руски), математика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, история и цивилизация, география и икономика и предметен цикъл „Философия”. Освен на задължителните изпити, зрелостниците могат да се явят и на изпит по желан от тях предмет, което също се отбелязва в заявлението. ЗАЯВЛЕНИЕ СЛ. БЕЛЕЖКА

Дейности по ДЗИ Издаване на служебна бележка за допускане до ДЗИ /Служебни бележки, изпратени от РИО, се дават само на допуснатите/: до 19.05.2015 г. Обявяване на списъците с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали: още същия ден Обявяване на резултатите от ДЗИ: до 09.06.2015 г. СЛ. БЕЛЕЖКА

До 19.05.2015 г. за допускане до ДЗИ, само на зрелостник, който Училищната комисия издава служебна бележка за допускане до ДЗИ, само на зрелостник, който успешно е завършил 12 клас !!!

Съгласно чл. 24, ал. 6 от ЗНП – В дипломата за средно образование на учениците, които се обучават за придобиване на професионално образование, в графата за положени държавни зрелостни изпити по ал. 4 по тяхно желание се вписва средноаритметичната оценка от оценките от държавните изпити за придобиване на професионална квалификация.

Изпит по общообразователен предмет, невключен в диплома за средно образование /чл.9а и чл.9б от Наредба №3/17.05.2004 г./ Заявленията се подават до началника РИО. Допускането до изпита (издаването на служебна бележка за допускане) става в определено със заповед на началника на РИО училище. Същото училище издава Удостоверение по общообразователен предмет, невключен в диплома за средно образование. Началникът на РИО определя училището, в което ще се яви кандидатът.

Информация за ДЗИ Сайта на РИО - http://www.rio-blg.com/ в раздел ДЗИ. Сайта на РИО - http://www.rio-blg.com/ в раздел ДЗИ. http://www.zamaturite.bg/ http://mon.bg/top_menu/general/dzi/

Регионалният инспекторат по образованието – Благоевград, Регионалният инспекторат по образованието – Благоевград, пожелава на всички успешно организиране и провеждане на държавни зрелостни изпити, ползотворно сътрудничество и партньорство в защита на интересите на зрелостниците!