7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание.

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
КУРСОВА РАБОТА по Информатика Задание 1 „Университетска библиотека”
Advertisements

Създаване на формуляри
Как? Какво? Къде? Възможности, правила & препоръки 
1_ДА СИ НАПРАВИМ ДИСК 1.Отваряме нов документ с размери 500 x 450 px. Запълваме с цвят #A0A0A0. 2. Рисуваме кръг с помощта на Ellipse tool и го запълваме.
Отчети.
Форматиране на документ
8_АБСТРАКТЕН Background
Редактиране на таблица
ИНТЕРФЕЙС НА GOOGLE SKETCHUP
Операционни системи.
Отпечатване на документ
Създаване и модифициране на таблици
Създаване на формуляри
Създаване на презентация
Вмъкване на обекти в текстов документ
Форматиране на клетки.
Електронни тестове с Гугъл -Документи
Препис на презентация:

7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание.

3. Кликваме върху снимката и маркировката се появява 2. Избираме инструмента за маркиране на правоъгълни форми Rectangular Marquee Tool. От лентата с настройки на инструмента горе натискаме в полето Styleм и от менюто изберем Fixed Size. Отварят се в дясно две полета за ширина и височина на маркировката в пиксели. Там задаваме стойности според големината на снимката, върху която работим. Аз съм го направила с 80х80. 3. Кликваме върху снимката и маркировката се появява автоматично със зададените размери. Може да си я завъртим в някаква посока. Натискаме Ctrl+T и избираме ъгъл на завъртане от лентата с настройките или се приближаваме с мишката до някое от ъгловите квадратчета на маркировката и когато курсорът стане огъната двупосочна стрелка, хващаме и движим, за да завъртим селекцията. 4. С Ctrl+C и Ctrl+V  копираме и поставяме на нов слой маркираната част от картинката.

5. Избираме от меню Edit -> Stroke. Отваря се прозорец с опции 5. Избираме от меню Edit -> Stroke... Отваря се прозорец с опции. Избираме бял цвят #ffffff, очертаваме отвън с размер по избор, в зависимост от желания ефект и размера на картинката и селекцията. Аз съм задала 1 пиксел за рамка. Получаваме това:

6. Отиваме на оригиналния слой и повтаряме всичко отново - маркираме, завъртаме, копираме, поставяме, очертаваме.

7. Като решим, че сме направили достатъчно отделни снимки, правим слоя с оригиналната картинка невидим, като натиснем на окото пред слоя.

8. Ако има нужда от още картинки, продължаваме със създаването на слоеве. Ако са достатъчно вече, избираме си някакво изображение и го слагаме за фон на разхвърляните снимки. Аз съм взела тази дървена текстура, за да изглежда все едно са сложени върху маса.