Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Националният център за изследвания и подотовка по сигурност и антитероризъм организира семинар на тема: Реагиране и оцеляване при терористични актове със.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Националният център за изследвания и подотовка по сигурност и антитероризъм организира семинар на тема: Реагиране и оцеляване при терористични актове със."— Препис на презентация:

1 Националният център за изследвания и подотовка по сигурност и антитероризъм организира семинар на тема: Реагиране и оцеляване при терористични актове със задържане на заложници и бомбени атентати 27 март 2015 г. Гр. София, ЖК “Мусагеница, ул. “Полк. Г. Янков”, 8-о СОУ, ет. 4, Колеж по охрана и сигурност Св. Георги Победоносец” Начало: 9.30 ч.

2 Семинарът е предназначен за граждани, журналисти, представители на охранителни и други фирми, служители на държавната и общинските администрации В рамките на осем учебни часа се извършва анализ на системите за антитерористично противодействие, дава се информация за способите за анализ на риска, превенция и разкриване на подготовката на терористични актове; Разясняват се целите, способите и тактиките на действие на терористичните организации; Формулират се особености и препоръките за поведение и оцеляване при терористични актове със задържане на заложници, повишаващи вероятността за запазване на живота и здравето на задържани за заложници лица; Изучават се процедурите за реагиране и действия при получаване на сигнал за бомбен атентат.

3 извършва се обзор на терористичните актове със задържане на заложници;
Под формата на лекции, презентации, примери от практиката, запознаване с нагледни материали и документални филми се разкриват причините, поради които терористите задържат заложници; извършва се обзор на терористичните актове със задържане на заложници; на тактиките на операциите за освобождаване на заложници; Формулират се практически препоръки за поведение на задържани за заложници лица с цел подпомагане на оцеляването и провеждането на спасителни операции; дава се информация за видовете типично поведение на задържани за заложници лица; изяснява се същността на „Стокхолмския синдром” и начините за преодоляването му.

4 Тематичен план на занятията:
1 Защо терористите задържат заложници. Цели, способи и тактики на действие на терористичните организации. Задържането на заложници в терористичната практика – исторически обзор. 2 От какво зависи ефективността на системата за реагиране и противодействие при терористични актове. Грешките и поуките от терористичната атака в Париж. Оценка на риска от терористични атаки. Начини на разрешаване на терористични инциденти със задържани заложници. Антитерористични операции – видове, класификация, подготовка и провеждане. 3 Типични реакции на група лица, задържани като заложници. Какво да очакваме и как да се държим, за да оцелеем ако бъдем задържани като заложници от терористи. „Стокхолмски синдром” – причини за възникване, последствия, начини за преодоляване. 4 Запознаване с документални материали за реакции и поведение на задържани като заложници лица, развитие и разрешване на криза със заложници. 5 Взривни устройства и средства за взривяване, използвани от терористите. Тактики и организация на самоубийствените атентати. Реагиране, процедури и действия при получаване на заплаха за бомбен атентат.

5 Срок за записване, график и такса за участие в семинара
Таксата за участие в семинара е 85 лв и включва кафе-паузи , получаване на презентации и и сертификат за участниците. Заявки за участие се приемат до 24 март 2015 г. Заплащането се извършва чрез банков превод на минимум половината сума по банкова сметка IBAN BG67PIRB Забележка: В зависимост от възможностите на участниците семинарът може да се проведе и в събота-28 март или 4 април 2015 г. График: Начален час 9.30 ч.; Първа кафе-пауза: ч; Втора кафе-пауза или обедна почивка: ч; Трета кафе-пауза: ч.; Получаване на удостоверения от участниците и закриване на семинара – ч.

6 Допълнителна информация за справки и записвания:
Тел ; Тел ; ел. поща: Лектор на семинара: д-р Пламен Василев, експерт по национална сигурност и противодействие срещу тероризма с над 15 годишен опит като консултант, анализатор и преподавател в областта на националната и фирмената сигурност, антитерористични операции, военните конфликти, мениджмънт при кризисни сигуации, бедствия и аварии. Магистър по „Национална сигурност и отбрана” от Военна академия „Г.С. Раковски”. Доктор по научна специалност „Организация и управление на въоръжените сили” с дисертация на тема „Подготовка и използване на специализирани формирования в борбата срещу тероризма”. Автор на множество публикации в областта на сигурността в периодични и специализирани издания: в. „Българска армия”, „Военен журнал”, в. „24 часа” и др. Преподавал е по тематиката от областта на сигурността и антитероризма в СУ „Св. Климент Охридски” и ЮЗУ „Неофит Рилски”.


Изтегли ppt "Националният център за изследвания и подотовка по сигурност и антитероризъм организира семинар на тема: Реагиране и оцеляване при терористични актове със."

Сходни презентации


Реклама от Google