Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Виктория Бицова Младши експерт МТИТС

Сходни презентации


Презентация по темата: "Виктория Бицова Младши експерт МТИТС"— Препис на презентация:

1 Виктория Бицова Младши експерт МТИТС
Бъдещи и нововъзникващи технологии – проактивни инициативи (FET Proactive) Цел (тематична област) ICT : Координиране на общности от учени, идентифициране на нови теми, засилване на обмена на идеи по национални и международни научни програми Виктория Бицова Младши експерт МТИТС

2 FET подтеми в Цел (тематична област) ICT-2011.9.12
Очакват се предложения, фокусирани върху: a) Действия, подпомагащи координацията и сътрудничеството между изследователските общности; b) Действия подкрепящи и популяризиращи сътрудничеството с общности от учени извън ЕС; c) Краткотрайни действия за организиране на консултации в интердисциплинарни области и общности; d) Действия за организиране на конференции и семинари. Предложенията трябва да са фокусирани само върху едно действие! Бюджет: 2,5 млн. евро

3 а) Действия, подпомагащи координацията и сътрудничеството
Фокусирани са върху подкрепа на изследователските общности чрез: Организиране на събития; Подобряване на видимостта на резултатите и въздействието им върху научната общност, индустрията и обществото; Оценка на въздействието на научните резултати; Консолидиране на изследователските програми; Засилване на координирането на представянето на нови идеи в национални, регионални и международни научни програми и дейности; Насърчаване въвеждането на нови учебни планове в образователната система.

4 b) Действия, подкрепящи и популяризиращи сътрудничеството с общности от учени извън Европа
Предложенията трябва да: демонстрират балансирано участие партньори от държавите членки на ЕС и асоциираните страни и партньори от трети страни; стимулират глобалното взаимодействие с най-добрите общности от учени, в международен план. Могат да бъдат от типа “twinning”

5 c) Краткотрайни действия за организиране на консултации в интердисциплинарни общности
Целите са: Формулиране на нови теми за FET; Фокусиране върху нови области на изследване; Идентифициране на нови насоки за развитие и свързаните с тях предизвикателства към фундаменталните изследвания; Анализиране на очакваното въздействие от проектите във FET върху науката, технологиите и обществото.

6 d) Действия за организиране на конференции и семинари
Целите са: засилване на диалога между науката, политиката и обществото с фокус върху: Ролята на дългосрочните интердисциплинарни изследвания, свързани с развитието на ИКТ; Увеличаване на творческия потенциал и базата за иновации в ЕС; Изграждане на мостове между различните изследователски общности и дисциплини в ЕС.

7 Тип инструмент и брой участници в консорциума
Тип инструмент : Координационни и подкрепящи действия (CSA) Брой участници в консорциума: Най-малко 3 независими юридически лица от три различни държави-членки и/или асоциирани страни. За b) поне 1 участник трябва да е от трета страна.

8 Допълнителна информация
Mr. Wide Hogenhout


Изтегли ppt "Виктория Бицова Младши експерт МТИТС"

Сходни презентации


Реклама от Google