Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Тенис на корт Александра Кънева.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Тенис на корт Александра Кънева."— Препис на презентация:

1 Тенис на корт Александра Кънева

2 Тенис (или тенис на корт) е спорт, който се е играе от 2-ма (при игра на сингъл – поединично) или 4-ма души (при игра на двойки). Състезателите използват ракета с опъната корда, за да удрят малка гумена топка над мрежа в полето на опонента. Тенисът е измислен във Франция в края на XII век, но тогава все още не е имало ракети, а топката е удряна с ръка.

3 Тенисът е олимпийски спорт, игран от различни социални класи, възрасти в много страни по целия свят. С изключение на въвеждането на тайбрека през седемдесетте години на XX век, правилата на играта са се запазили същите като през деветдесетте години на XIX век. Заедно с милионите играещи, има и милиони, които следят тенис като зрители, като особено популярни са четирите турнира от Големия шлем.

4 Турнирите по тенис често са организирани за състезатели от различен пол. Обикновено един турнир се състои от състезания за мъже и жени поединично, двойки (когато един срещу друг се изправят двойки от състезатели от един пол), смесени двойки (двойките са съставени от по един състезател от всеки пол). Турнири могат да бъдат организирани и за специфични възрастови групи (деца, младежи, ветерани). Организират се и тенис турнири за състезатели с увреждания (най-вече за тенисисти в инвалидни колички).

5 Най-добрият тенисист в България
Това е Григор Димитров. Григор е роден на 16 май 1991 г. в Хасково, България, като единствено дете на баща си Димитър Господинов Димитров, треньор по тенис, и майка си Мария, спортна учителка и бивша волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град. В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му, но след като хасковлията доказва таланта си на турнирите за юноши става ясно, че той ще трябва да се развива в други условия. Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всякакъв начин помага за развитието на неговата кариера.

6 Най-добри тенисисти в света
Роджер Федерер Серина Уилямс

7 Благодаря за вниманието!


Изтегли ppt "Тенис на корт Александра Кънева."

Сходни презентации


Реклама от Google