Най- интересните животни

Slides:



Advertisements
Сходни презентации
Любопитно Известни са много случаи, когато делфини са
Advertisements

Любопитно Известни са много случаи, когато делфини са
БЪДЕЩЕТО ЖИВОТЪТ НА НИВЕР 2036 г..
Цветята.
Кръстословица!!!.
Открий защитените животни
Открий защитените животни
За досетливи първокласници, които обичат математиката
Азия.
Международен ден на Земята
Азия.
Континентът Азия.
Изготвил: Георги Цетославов Цветанов
Препис на презентация:

Най- интересните животни

1. Листовиден морски дракон Морският дракон (Phycodurus eques), приличен на разлистено клонче е риба от вида на морските игли. Когато плува, може лесно да бъде сбъркан с водорасло и по този начин се предпазва от хищници. Обитава водите в Индийския океан около Австралия.

2. Слънчева мечка Слънчевата мечка (Ursus malayanus) обитава тропическите гори на Азия – Североизточна Индия, Бангладеш, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа, Виетнам, Малайзия и островите Суматра и Борнео. Този симпатичен бозайник достига само 120-130 см и е най-малкия член на семейството на мечките.

3. Комондор Комондор или унгарска овчарка е странно и страховито животно, но това се дължи единствено на огромната му козина. Всъщност са умни, обичат децата и лесно се приспособяват към градските условия на живот. Комондорът е сред най-големите кучета в света – достига 70 см височина и 60 килограма тегло. Огромната козина го прави още по- внушителен.

4. Ангорски заек Дори да виждате само пухкава топка, това е ангорски заек, един от най-старите разновидности на домашния заек. Произходът му е от Анкара, Турция и в миналото е отглеждан заради меката си вълна. През 18 век били любимите любимци на френския кралски двор.

5. Червена панда Една от най-миловидните физиономийки и истински косматко, червената панда (наричана още малка панда) има козина дори върху стъпалата. Обитава горите в Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай. Основно се храни с бамбук. Малко по-голяма е от домашна котка и тежи най-много 6 килограма.

6. Гигантска костенурка от островите Галапагос С помощта на ДНК анализ е установено, че костенурките на един от островите Галапагос, Санта Круз, които досега се смятаха за един вид, всъщност са два.

7. Кихаща маймуна Новооткритата в Мианмар (бивша Бирма) маймуна вече си има прякор - "Снуби". Наречена е кихаща маймуна, защото когато вали дъжд, в ноздрите ѝ се събират капчици и тя започва да киха.  Необичайната бяло- черна маймуна живее в северната част на Мианмар и може да бъде чута от разстояние заради кихането си, когато вали. Маймунките сами се опитват да се справят с неудобството - като завали те скриват главата си между крайниците си и остават така, докато дъждът спре. Така че не прекарват цялото си време в кихане.

8. Чудовищен морски дявол Морските дяволи са едно от най-чудатите и интригуващи създания в океанските дълбини.Новият вид морски дявол, открит в средата на годината е с дължина 30-95 мм. Намерен е случайно по време на експедиция в дълбините на Мексиканския залив. Дълбоководните създания нерядко наподобяват истински чудовища. Едно от тях е и новооткритият вид, добавен към списъка на дълбоководните създания, наскоро забелязан в тъмните води на северния Мексикански залив.

Презентацията е представена от Елизабет Еминова, 7б клас Презентацията е представена от Елизабет Еминова, 7б клас