Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Епохата на барока.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Епохата на барока."— Препис на презентация:

1 Епохата на барока

2 Историята на Барока Барок - стил в изкуството, който създава усещане за драматизъм, напрежение, изобилие и величие в скулптурата, живописта, литературата и музиката. Стилът се заражда около 1600 година в Рим, Италия и се разпростира в голяма част от Европа. Популярността и успеха му се насърчават от католическата църква.

3 Характеристики на барока
Характерни белези: монументалност, изтънченост, мощ, резки контрасти, комични и трагични мотиви, хармонията има водеща роля пред мелодията. Рококо е стил от епохата на Барока

4 Водещи барокови композитори
Йохан Себастиан Бах (1685–1750) Немски композитор и клавирен майстор.Представител е на немската музикална школа и музикалното изкуство в периода и стила Барок.

5 Георг Фридрих Хендел (1685–1759) Немски композитор от епохата на Барока,водещ в оперните композиции,оратории и кончерти гроси. Едно от най-известните му произведения е оратория “Месия”.

6 Антонио Вивалди (1678–1741) Венециански свещеник,бароков композитор и цигулар.Неговата най-прочута творба е “Годишните времена” – цикъл от четири цигулкови концерта.

7 Клаудио Монтеверди (1567–1643) Неговото творчество е преходът между ренесансовата и бароковата музика.Неговата музика се счита за революционна за времето си.Смята се за майстор на мадригала.

8 Хенри Пърсел ( ) Английски композитор от епохата на барока.Характерното за музиката му е съчетаването на елементи от френския и италианския барок с такива от английския.

9 БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!
Презентацията е направена от учениците от VIII клас


Изтегли ppt "Епохата на барока."

Сходни презентации


Реклама от Google