Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

WHITEsnake deep Purple Rainbow

Сходни презентации


Презентация по темата: "WHITEsnake deep Purple Rainbow"— Препис на презентация:

1 WHITEsnake deep Purple Rainbow

2 Whitesnake

3 Началото ‘’Уайтснейк’’ е известна британска хард рок група, основана през 1977 г. от фронтмена на "Дийп Пърпъл", Дейвид Ковърдейл.

4 В края на 1976 г. Дейвид Ковърдейл напуска Дийп Пърпъл след продължителни разногласия с други членове на групата: Глен Хюз, и Ричи Блекмор .Започва солова кариера и издава два успешни самостоятелни албума: "David Coverdale-Whitesnake" и "Northwinds".

5 Глен Хюз (бас)

6 Кариера Глен Хюз е английски рокмузикант — певец и бас китарист. Името му добива световна слава след като в средата на 1970-те се присъединява към т.нар. трети и четвърти състав на легендарната английска хард рок група Дийп Пърпъл. След разпадането на групата през 1976 г., Хюз започва дългата си солова кариера с кратко прекъсване за присъединяването му като вокалист на Блек Сабат за албумът им от 1986 г. - Seventh Star. В момента е фронтмен на супергрупата Блек Кънтри Комюниън.

7 Ричи Блекмор (соло китара)

8 Кариера Блекмор е един от основателите и бивш соло китарист на легендарните британски рок групи Дийп Пърпъл и Рейнбоу, а понастоящем участва в съвместен проект с жена си Кендис Найт, наречен Блекморс Найт. Много музикални критици и фенове го определят като един от най-добрите и влиятелни китаристи в историята на хард рока.

9 Членовете Вокалистът привлича за кратко като бас китарист Роджър Глоувър и още две бивши легенди на Дийп Пърпъл - клавиристът Джон Лорд и барабанистът Иън Пейс. Когато през 1984 г. Пърпъл е възстановена, Лорд и Пейс напускат "Уайтснейк".

10 Джон Лорд (клавири)

11 Кариера Джон Дъглас Лорд е английски пианист и композитор, творил в областта на хард рок музиката. Основател е на групата „Дийп Пърпъл”; бил е член и на „Уайтснейк”, „Пейс, Аштън и Лорд”, „Артуудс” и „Флауър Пот Мен”.

12 Професионалната му кариера започва през 1960 г
Професионалната му кариера започва през 1960 г. в джаз-групата „Бил Аштън комбо”. Лорд е единственият клавирист на „Дийп Пърпъл” от създаването на групата до 2002 г. През периода 1978 г г. свири в „Уайтснейк”. След като напуска окончателно „Дийп Пърпъл”, той се посвещава предимно на класическата музика. Лорд е съавтор и композитор на най-добрите песни на „Дийп Пърпъл”, но още тогава си проличава интересът мукъм класическата и камерна музика. Това за първи път изпъква още през г. в албума „Concerto for Group and Orchestra”. През 2010 излиза последният му солов албум с класическа музика, който носи името „To Notice Such Things”.

13

14

15 Иън Пейс Иън Пейс е смятан за един от най-добрите рок барабанисти в света. Смятан е за барабанист-виртуоз. Характерният му стил на свирене се дължи на факта, че е левичар. Този факт се явява сериозна трудност за всички барабанисти-десничари, когато трябва да изпълняват неговите специфични фигури по барабаните. Първото му впечатляващо изпълнение е непознатото до този момент подобно изпълнение в началото на песента “Кълбовидна мълния” (“Fireball”) от едноименния албум на Дийп Пърпъл”,

16

17 Иън Гилън Иън Гилън е английски рок певец роден на 19 авгус 1945 г. в Лондон. През дългата си кариера на певец е бил вокалист на Дийп Пърпъл, Блек Сабат, Иен Гилън Бенд и Гиллан.

18 Роджър Глоувър Стив Морз

19 Рейнбоу

20 В началото на създаване на рок музиката и разпространението ѝ има още около по-известни музиканти, чиито стил, техника и умения се използват и в днешни дни за създаване на такъв жанр музика, дори не могат да бъдат достигнати.

21 БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО
Изготвил: Илия Георгиев IX в


Изтегли ppt "WHITEsnake deep Purple Rainbow"

Сходни презентации


Реклама от Google