Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Най- интересните животни

Сходни презентации


Презентация по темата: "Най- интересните животни"— Препис на презентация:

1 Най- интересните животни

2 1. Листовиден морски дракон
Морският дракон (Phycodurus eques), приличен на разлистено клонче е риба от вида на морските игли. Когато плува, може лесно да бъде сбъркан с водорасло и по този начин се предпазва от хищници. Обитава водите в Индийския океан около Австралия.

3 2. Слънчева мечка Слънчевата мечка (Ursus malayanus) обитава тропическите гори на Азия – Североизточна Индия, Бангладеш, Мианмар, Тайланд, Лаос, Камбоджа, Виетнам, Малайзия и островите Суматра и Борнео. Този симпатичен бозайник достига само см и е най-малкия член на семейството на мечките.

4 3. Комондор Комондор или унгарска овчарка е странно и страховито животно, но това се дължи единствено на огромната му козина. Всъщност са умни, обичат децата и лесно се приспособяват към градските условия на живот. Комондорът е сред най-големите кучета в света – достига 70 см височина и 60 килограма тегло. Огромната козина го прави още по- внушителен.

5 4. Ангорски заек Дори да виждате само пухкава топка, това е ангорски заек, един от най-старите разновидности на домашния заек. Произходът му е от Анкара, Турция и в миналото е отглеждан заради меката си вълна. През 18 век били любимите любимци на френския кралски двор.

6 5. Червена панда Една от най-миловидните физиономийки и истински косматко, червената панда (наричана още малка панда) има козина дори върху стъпалата. Обитава горите в Хималаите, Южен Тибет, Мианмар и Югоизточен Китай. Основно се храни с бамбук. Малко по-голяма е от домашна котка и тежи най-много 6 килограма.

7 6. Гигантска костенурка от островите Галапагос
С помощта на ДНК анализ е установено, че костенурките на един от островите Галапагос, Санта Круз, които досега се смятаха за един вид, всъщност са два.

8 7. Кихаща маймуна Новооткритата в Мианмар (бивша Бирма) маймуна вече си има прякор - "Снуби". Наречена е кихаща маймуна, защото когато вали дъжд, в ноздрите ѝ се събират капчици и тя започва да киха.  Необичайната бяло- черна маймуна живее в северната част на Мианмар и може да бъде чута от разстояние заради кихането си, когато вали. Маймунките сами се опитват да се справят с неудобството - като завали те скриват главата си между крайниците си и остават така, докато дъждът спре. Така че не прекарват цялото си време в кихане.

9 8. Чудовищен морски дявол
Морските дяволи са едно от най-чудатите и интригуващи създания в океанските дълбини.Новият вид морски дявол, открит в средата на годината е с дължина мм. Намерен е случайно по време на експедиция в дълбините на Мексиканския залив. Дълбоководните създания нерядко наподобяват истински чудовища. Едно от тях е и новооткритият вид, добавен към списъка на дълбоководните създания, наскоро забелязан в тъмните води на северния Мексикански залив.

10 Презентацията е представена от Елизабет Еминова, 7б клас
Презентацията е представена от Елизабет Еминова, 7б клас


Изтегли ppt "Най- интересните животни"

Сходни презентации


Реклама от Google