Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Естествена подкрепа за мъжкото здраве

Сходни презентации


Презентация по темата: "Естествена подкрепа за мъжкото здраве"— Препис на презентация:

1 Естествена подкрепа за мъжкото здраве
ФитоМикс за мъже ефективна профилактика на заболявания на простатната жлеза Естествена подкрепа за мъжкото здраве

2 «второто сърце на мъжете»
Простатната жлеза е «второто сърце на мъжете» Наричат образно простатната жлеза «второ сърце на мъжете». За първи път този израз се използва от древногръцките лекари, но е актуален и днес. Простатната жлеза (простата) е един от органите на мъжката полова система, разположен в малкия таз. Древногръцките лекари са наричали простатата «второто сърце на мъжете», подчертавайки, колко е важна тя за здравето. Тази метафора е много справедлива: простатната жлеза има развита съдова система, в която се движи около 50% от обема на кръвта, която снабдява органите в малкия таз. В състояние на сексуална възбуда това количество се увеличава до 80%. Простатата участва в изработването на семенната течност, в механизма на изхвърляне на спермата по време на полов акт и в механизма на задържане на урина.

3 Тревожни симптоми 40+ С възрастта при много мъже започват да се появяват проблеми с простатата. Рискът рязко се повишава след 40 годишна възраст, макар че в последно време проблемът се «подмладява». С възрастта при много мъже се появяват проблеми с простатата. Рискът рязко се повишава след 40 годишна възраст, макар че в последно време все повече млади мъже (30+) търсят помощ от уролог по повод на следните симптоми: Нарушения при уриниране (затруднено или интермитентно (с прекъсвания) уриниране, често изпускане на урина, вяла струя на урината) Болки при уриниране (сърбеж, парене) Усещане, че пикочният мехур постоянно е пълен или че не е изпразнен напълно Болки в областта на таза и долната част на гръбначния стълб Освобождаване от уретрата Разстройства на половата функциу (понижено полово влечение, влошаване на ерекцията и/или продължителността на половия акт) Раздразнителност, слабост, лесна уморяемост.

4 Защо се появяват тези проблеми?
Здрава простатна жлеза Увеличена простатна жлеза Най-разпространения от мъжките проблеми е простатитът, възпаление на простатната жлеза. При това заболяване простатната жлеза увеличава размера си и притиска уринарната тръба, и по този начин пречи на нормалното движение на урината. На това се дължат описаните по-горе проблеми с уринирането. Подобни симптоми са харатерни и при аденом (доброкачествена хиперплазия) на простатната жлеза. Аденомът на простатната жлеза е новообразувание, което се развива от клетките на жлезистия епител на органа. Постепенно той се разраства и предизвиква притискане на уретрата и проблеми с уринирането. Причините за появата на аденом не са изяснени докрай, но той се свързва с хормонална пренастройка на мъжкия организъм, както и с някои особености в начина на живот. И, макар че хормоналните изменения с възрастта са неизбежни, ние можем значително да намалим риска от появата на проблем с простатната жлеза, като се погрижим навреме за нейната профилактика.

5 Фактори, които повишават риска от простатит и аденом на простатата:
Възраст 35 + Застоял начин на живот Наследственост Небалансирано хранене, вредни навици Затлъстяване, излишно тегло Преохлаждане Хормонални нарушения Повишено ниво на кръвната захар и холестерола Да разгледаме факторите, които повишават риска от простатит и аденом на простатата. Възраст. По данни на СЗО ( Световна здравна организация, във възрастовата група години 12% от мъжете страдат от аденом на простатната жлеза. К 80 годишна възраст този показател вече е 82%, а след тази възраст аденомът на простатата се среща в 96% от случаите. Това вече е свързано с хормонални изменения (нивото на половите хормони намалява), както и с нарушено кръвообращение в тъканите на простатата. Застоял начин на живот. Този начин на живот, към който са склонни много мъже над 30 години, живеещи в градовете, повишава риска от поява на заболявания на простатната жлеза. Типичната офисна работа + автомобила + липсата на спорт = фактор риск. Вялото кръвоснабдяване на органите на малкия таз и кислородния глад на тъканите на простатата провокират застойните явления и размножаването на патогенни микроорганизми, което може да провокира възпаления. Наследственост. Мъжете, чиито кръвни роднини страдат от простатит или аденом, имат повишен риск от поява на тези заболявания. Небалансирано хранене, употреба на алкохол. Употребата на малко зеленчуци и на много мазнини и червено месо могат да повишат риска от развитие на заболявания на простатата. Редовната употреба на алкохол може да доведе до хормонални нарушения и да предизвика отпускане на мускулните клетки на простатата. Освен това, вредните навици водят до намаляване на имунитета, организмът става уязвим за инфекциите, в това число – тези, които предизвикват простатит. Излишно тегло, затлъстяване. Затлъстяването често предизвиква нежелани хормонални и други изменения, което повишава риска от проблеми с простатата. Преохлаждане. Зимен риболов, сноуборд, ски и други зимни развлечения, както и продължителната работа на студено, могат да бъдат причина за появата на простатит при млади мъже. Захарен диабет, високо ниво на холестерол, атеросклероза. Данните от изследванията сочат, че мъжете, които страдат от захарен диабет, имат високо ниво на «лош» холестерол, страдат от аденом на простатата 4 пъти по-често от тези, които нямат такива проблеми.

6 За съжаление, много мъже не обръщат внимание на своето здраве и «героически» търпят неприятните симптоми, докато проблемът действително не стане сериозен! Заболяванията на простатната жлеза са много разпространени. Например, по данни на СЗО, уролозите диагностизират хроничен простатит при всеки десети пациент. Много мъже традиционно не обръщат внимание на тревожните симптоми, надявайки се, че всичко ще се оправи. За съжаление, често се случва точно обратното: проблемът вместо да изчезне, се задълбочава и тогава е неизбежна сериозната медицинска намеса.

7 За да избегнете сериозни проблеми с простатната жлеза, е важно навреме да се погрижите за нейната профилактика! Нежеланието да се «ходи по доктори», просто за проверка, е типичен мъжки проблем, с който човек е трудно да се пребори. В този случай профилактиката е задача от първостепенна важност, в това число – за роднини и близки. Не трябва да се чакат първите симптоми, а е най-добре да се погрижите навреме за мъжкото здраве. Особено е важно това да се помни от тези, в чието семейство има или е имало случаи на заболявания на простатната жлеза.

8 Представяме Ви ФитоМикс за мъже
Растителен комплекс за ефективна и безопасна подкрепа на мъжкото здраве Готово решение на най-актуалните мъжки проблеми – комплекс ФитоМикс за мъже на основата на 4 активни растителни съставки: екстракт от африканска слива, ликопен, екстракт от розмарин и масло от тиквени семки.

9 ФИТОМИКС ЗА МЪЖЕ Намалява риска от развитие на заболявания на простатната жлеза Бори се с възпаленията Помага да се облегчат проблемите при уриниране Запазва младостта, привлекателността и качеството на живот

10 Екстракт от Африканска слива (Пигеум)
помага за нормализиране на уринирането, притежава противовъзпалително действие, подобрява кръвообращението Един от най-важните компоненти на ФитоМикс за мъже е екстрактът от африканска слива, който се извлича от кората на дървото Pygeum africanum (Пигеум). Пигеумът в последно време е широко използван в европейската медицина като помощно средство при лечение на простатит, както и на аденоми на простатната жлеза. Лечебните свойства на африканската слива са открити през 60-те години, благодарение на наблюдението на едни африкански племена от Камерун: етнографите забелязали, че на възрастните аборигени на практика не са били познати типичните мъжки проблеми, от които често страдали техните връстници-европейци. И причината за това била кората от наситнен пигеум, която африканците добавяли в храната си! Приемът на пигеум подпомага нормализирането на уродинамиката (акумулираща и евакуационна функция на пикочния мехур), намалява или премахва функционалните нарушения на уринирането. Този компонент подпомага намаляването на отока и възпалението в простатната жлеза, подобрява кръвообращението и обмяната на веществата.

11 Ликопен Мощен природен антиоксидант. Помага за намаляване на риска от сериозни заболявания на простатната жлеза и сърдечно-съдовата система Ликопен – най-важният за здравето каротиноид, един от основните в плазмата и тъканите. Основен източник на ликопен в храненето е доматът (на който ацтеките, а по-късно и европейците, са приписвали подмладяващи и афродизиакални свойства). Ликопенът не се синтезира в организма и трябва да постъпва редовно с храната. Доказано е, че ниското ниво на ликопен в тъканите е показател за повишен риск от сериозни заболявания, в това число – сърдечно-съдови, рак на млечната жлеза, белите дробове, дебелото черво, простатната жлеза. Ликопен – един от най-мощните антиоксиданти, благодарение на което той удължава младостта на организма и предотвратява нежелателните възрастови изменения.

12 Екстракт от розмарин Помага да се укрепи имунитета, съдържа голямо количество антиоксиданти, бори се с възпаленията, подобрява кръвообращението Розмарин – растение с високо съдържание на полезни вещества, в това число и на етерично масло, което е богато на активни компоненти, и минерали (цинк, желязо, магнезий, калий и други). Благодарение на своите лечебни свойства и неповторим вкус розмаринът се използва в кулинарията, козметологията и медицината – като за общо укрепване на имунитета, така и за подобряване на състоянието при различни заболявания. Розмаринът съдържа карнозинова киселина, която притежава мощна антиоксидантна активност и уникалната способност да забавя растежа на «лоши» клетки и даже да активира процеса на самоунищожаването им (апоптоза).

13 Студено пресовано масло от тиквени семки
Използва се за профилактика на проблеми с простатната жлеза, помага в борбата с косопада Масло от тиквени семки – едно от най-полезните растителни масла. То се приема и за укрепване на мъжкото здраве. Методът на студено пресоване позволява да се запазят максимално полезните свойства на маслото. Многобройните изследвания са доказали положителния ефект на маслото от тиквени семки както в профилактиката, така и в подобряване на симптоматиката при проблеми с простатната жлеза. За неговата ефективност говори фактът, че има много лекарства на базата на екстракт или масло от тиква, предназначени за лечение на заболявания на простатата и пикочните пътища.

14 40% Изследване е доказало: приемът на масло от тиква може да увеличи средното количество на косата с 40% ФитоМикс помага на мъжете да запазят не само здравето си, но и своята привлекателност, а значи – и самооценката! Друго полезно свойство на маслото от тиквени семки е неговото положително влияние върху растежа на косата при мъжете с алопецея (оплешивяване). В хода на клинично изследване 76 мъже са получавали в продължение на 24 седмици масло от тиквени семки по 400 мг на ден (именно такова количество се съдържа в 1 капсула ФитоМикс). От резултатите на изследването може да се констатира положителното влияние на маслото от тиквени семки в сравнение с приема на плацебо : количеството на косата при участниците, приемащи масло, се е увеличило средно с 40% (при приемащите плацебо – само с 10%).

15 1 опаковка = 30 меки капсули
Защо препоръчваме ФитоМикс за мъже Естествена профилактика на най-актуалните мъжки проблеми Съчетание на 4 активни растителни компонента с клинично доказана ефективност Удобство на приема. Само 2 капсули на ден помагат на мъжете да запазят здравето си и нормалния си начин на живот 1 опаковка = 30 меки капсули

16 Естествена подкрепа за мъжкото здраве
Естествена подкрепа за мъжкото здраве


Изтегли ppt "Естествена подкрепа за мъжкото здраве"

Сходни презентации


Реклама от Google