Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Нека припомним Какво са данните? В какво се обединяват файловете?

Сходни презентации


Презентация по темата: "Нека припомним Какво са данните? В какво се обединяват файловете?"— Препис на презентация:

1 Нека припомним Какво са данните? В какво се обединяват файловете?
За какво служат носителите на информация. Назовете някои от тях. Кои са основните информационни дейности. Дайте пример за тях. От къде най-често набавяме информация?

2 Интернет Защо ни е необходим?

3 1.Интернет Интернет е най-голямата в света мрежа от компютри,свързани помежду си.Представлява международна общодостъпна мрежа,която няма собственик.

4 2.За какво се използва Интернет
В днешно време децата използват Интернет за много неща.Едно от тях е да комуникират един с друг,да слушат музика,да гледат филми,да търсят информация или да влизат в социални мрежи.

5 3.Електронна поща НАЙ-ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАМЕ ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА.ТЯ ВЕЧЕ ОТДАВНА Е ЗАМЕНИЛА ПОЩЕНСКИТЕ ПИСМА,А И ЗАТОВА ХОРАТА Я ПРЕДПОЧИТАТ ЗА КОМУНИКАЦИЯ.НО ДОРИ И ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА НЕ Е ТОЛКОВА БЪРЗА ЗА ОБЩУВАНЕ.ИМА И УСЛУГИ ЗА БЪРЗО ИЗВЕСТЯВАНЕ НАПРИМЕР MESSENGER,YAHOO,ICQ,VIBER И ДР.

6 4.Браузъри Достъпът до Web се осъществява с програми наречени браузъри
Най популярните браузъри са Safari,Opera,Mozila Firefox и Google Chrome.

7 5.Безопасността в Интернет
Понякога сърфирането в Интернет не е толкова безопасно.За това има прости правила,които ние трябва да знаем.Също така трябва и да се ограничаваме с Интернета,защото може да ни заболят очите.Винаги трябва да питаме по-възрастен ако нещо не разбираме или незнаем!

8 Защо ни е необходим Интернет?
Защо ни е необходим Интернет?

9 Практически задачи Заредете Internet Explorer;
Запишете на адресната лента Заредете страницата с хороскопи; Заредете страницата с хороскопа за вашата зодия; Заредете дневния си хороскоп; Върнете се обратно към страницата за всички зодии; Заредете сайта – Отворете Атласа,намерете България и разберете колко е площта и.


Изтегли ppt "Нека припомним Какво са данните? В какво се обединяват файловете?"

Сходни презентации


Реклама от Google