Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Философия Всяко вино от Сонома Кутрер изразява спецификите на климата и характеристиките на лозята – това е неговия тероар. Сонома Кутрер е една от първите.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Философия Всяко вино от Сонома Кутрер изразява спецификите на климата и характеристиките на лозята – това е неговия тероар. Сонома Кутрер е една от първите."— Препис на презентация:

1

2 Философия Всяко вино от Сонома Кутрер изразява спецификите на климата и характеристиките на лозята – това е неговия тероар. Сонома Кутрер е една от първите винарни, които се фокусират основно върху отглеждането на един сорт грозде - Шардоне. Същите стандарти се използват и във Франция за вината с доказан произход - Гран крю. Философия е проста: да не се правят никакви икономии по пътя водещ към най - чистото изразяване на характера на всяка реколта.

3 История Създадена през винарна Сонома Кутрер притежава няколко ключови лозови масиви в Sonoma Coast. До края на 1970-те, Шардоне Sonoma-Cutrer има много добра репутация на грозде с изключително качество и има голямо търсене от Премиум винарни.

4 Лозята Почвата където се намират насажденията на Sonoma-Cutrer е бедна на вода и хранителни елементи. Лозите трябва да търсят дълбоко в земята тези елементи, това резултира в слаба реколта, но плодовете са с най-високо качество и концентрирали в себе си красиви аромати. Вината Sonoma-Cutrer се произвеждат само от собствени лозя. Двата основни лозови масива са познати като The Cutrer и Les Pierres.

5 Лозята Cutrer Лозята The Cutrer са засадени върху почва, която е била част от океанско дъно. Почвата е съставена от наносен слой от вулканична пепел, а склоновете се охлаждат от мъглите, които покриват Долината на Руската река. Лозовите масиви се отглеждат по стандартите на Гран крю чепки на лоза.

6 Лозята Les Pierres Почвата на Les Pierres е с много заоблени камъни, главно скалиста включително глина и чакъл. Този скалист състав на почвата дава минералността на виното. Лозите са малко наброй и са само с по 15 чепки на лоза.

7 Технолога на виното Тери Адамс започва работа в Сонома при създаването на избата през 1981, основно като Отговорник за винарната и асистент на технолога, а 1991г е назначен за Главен технолог. Тери Адамс играе централна роля при въвеждането на Гран крю програмата за отглеждане на Шардоне. Тя цели да се въведат същите точни стандарти, традиционни методи и философия на бургундските Grand Cru вина и използвайки всички тези практики при производството на топ качествени вина Sonoma-Cutrer в Калифорния. Тери е участвал при въвеждането на всеки един елемент от тази програма, ръководейки основните проекти от производството на бъчвите във Франция до бутилирането на първата реколта на The Cutrer.

8 Фокус върху Шардоне ‘Фокус върху Шардоне’ е форум за обмяна на идеи и дискусии по този сорт. Основан през от Робърт Хаас, в този Форум вземат участие12 обещаващи производители на Шардоне от Бургундия и 8 от Калифорния, включително винарна Сонома Кутрер. Първият Форум се провежда във винарна Сономя, където се представят бургундските практики на Калифорния. Вторият Фокус се провежда през 1990 във Франция, показвайки на калифорнийските винарни как да се учат от добрите стари френски практики Гран Крю. Следвайки тези практики Сонома въвежда своя собствена Гран Крю програма за Шардоне започвайки от реколтата през 1992г.

9 Рашън Ривър Ранчес Направено от бленд от качествено грозде отглеждано в лозята The Cutrer и Les Pierres. Пикантния аромат на ябълки, круши и сочни праскови е балансиран от леки флорални нотки. Свеж и чист вкус, изключителна продължителност и комплексност на финала. Вкус на пъпеш, киви и мед, минерални нотки и лимон. “Много добро: Вино със специални качества – Аромат флорален, пикантен и цитруси, вкус на зелена ябълка и круша. Чист послевкус. Пийте сега.” James Laube, Wine Spectator Magazine, July 31, 2007 (2005 vintage). “Най-добра цена за качеството, много добро – Сухо и свежо, с плътен минерален и цитрусов вкус.” Eric Asimov & Tasting Panel, New York Times, June 28, 2006 (2004 vintage). Gold List – Sommelier Wine Awards (2004 vintage). Silver – Decanter Wine Awards (2004 vintage). Silver – IWSC Awards (2004 vintage).

10 Наградата на сп.Wine & Spirits
Всяка година сп. Wine & Spirits Magazine провежда гласуване сред ресторантьори в Америка да изброят десет вина, който продават най-добре в техните заведения. Това са резултати от едно голямо проучване. В проучването са включени и продажбите на “чаша вино”/но чашата се сипва от бутилирано вино/ както и бутилирано вино. Sonoma-Cutrer е No. 1 Шардоне и No.1 “чаша вино ” за 16 от последните 18 години в САЩ.

11 Sonoma-Cutrer е обявявана за No

12 Изводи Традиционни винопроизводствени практики от Бургундия в Премиум шардоне регион в Америка. Всички вина се бутилират на територията на винарната и са направени само от грозде от собстевините лозови масиви. Вината са с произход ‘Sonoma Coast’ AVA (Американска лозарска област). Всички вина отлежават в френски дъбови бъчви минимум за 6 месеца. Изключителен фокус върху сорта Шардоне. Лимитирана продукция. Комплексен и елегантен стил на производство. Всяко вино отразява своя уникален произход – това са най-добри от своя тероар вина.

13 America’s Grand Cru


Изтегли ppt "Философия Всяко вино от Сонома Кутрер изразява спецификите на климата и характеристиките на лозята – това е неговия тероар. Сонома Кутрер е една от първите."

Сходни презентации


Реклама от Google