Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Софийска професионална гимназия по електроника

Сходни презентации


Презентация по темата: "Софийска професионална гимназия по електроника"— Препис на презентация:

1 Софийска професионална гимназия по електроника
“Джон Атанасов” /СПГЕ/ адрес: гр. София -1113, ул. Райко Алексиев № 46 WEB site: Тел:(003592) ; (003592) ; Факс: (003592) ======================================================================= Държавна професионална гимназия от 1968г. Дипломирани са над 7000 специалисти със средно техническо образование. Сега се обучават над 1000 ученици, приети след 7-ми или 8-ми клас. Ядрото на професионалната подготовка включва обучение по 4 професии / 6 специалности/, които предлагат трета степен на професионална квалификация /СПК/ за: професия “Системен програмист”, специалност “Системно програмиране”; професия “Техник на компютърни системи”, специалност “Компютърна техника и технологии”; професия “Техник на компютърни системи”, специалност “Компютърни мрежи”; професия “Техник на електронна техника”, специалност “Промишлена електроника”; професия “Техник на електронна техника”, специалност “Миркопроцесорна техника”; професия “Техник на енергийни съоръжения и инсталации”, специалност “Възобновяеми енергийни източници”, включена от 2009г. в Националния Списък на професиите и стартира в гимназията от учебната 2009/2010г. за първи път в страната. Професионалното обучение се провежда в модулна или предметна форма. От 8-ми до 12-ти клас се изучават интензивно английски и немски език. ПРОЕКТНИ ДЕЙНОСТИ: СПГЕ е бенефициент за г. по договор между МОМН и МРРБ по ОП «Регионално Развитие» - BG161PO001/1.1-02/2008 ”Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали» по ПРОЕКТ СОФИЯ. Ще бъдат приложени мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата на СПГЕ, неотложни ремонтни дейности и изграждане на покривни соларни инсталации за практическо обучение на обучаемите.

2 ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ I. СМР
/ ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ I. СМР => Подобряване на ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ на сградата чрез САНИРАНЕ - ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И МИНЕРАЛНА МАЗИЛКА НА ФАСАДАТА НА ОСНОВЕН КОРПУС лв. => ИЗГРАЖДАНЕ НА ДВЕ ПОКРИВНИ СОЛАРНИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА ИНСТАЛАТОРИ НА МАЛОМОЩНИ ИНСТАЛАЦИИ НА СГРАДИ лв.: ФОТОВОЛТАИЧНА ИНСТАЛАЦИЯ за производство на електрическа енергия 5kW СОЛАР ТЕРМИЧНА ИНСТАЛАЦИЯ за подгряване на битова гореща вода

3 =>ВИК - ПОДМЯНА на ВОДОПРОВОД В СУТЕРЕН и РЕМОНТ - 8 567 лв.
=> ОСНОВЕН РЕМОНТ на ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ: РЕМОНТ И ПОДМЯНА НА ЕЛ.ИНСТАЛАЦИЯ И ОСВЕТЛЕНИЕ, ДОСТАВКА И МОНТАЖ НА КОМПЛЕКСНО АВАРИЙНО ОСВЕТЛЕНИЕ лв. => АС - БОЯДЖИЙСКИ РАБОТИ лв. =>АС - ПОДМЯНА ВРАТИ и НАСТИЛКИ лв.

4 II. ДОСТАВКА на ОБОРУДВАНЕ:
за ЕДНА СОЛАРНА ЛАБОРАТОРИЯ, с цел създаване на условия за съвременно и качествено професионално обучение за системи от ВЕИ: фотоволтаика, солартермични и комбинирани с термопомпи лв.

5 СПГЕ е партньор в консорциум от 7 държави
по проект Install+RES на европейска програма „Интелигентна енергия за Европа” за периода г. по договор N°: IEE/09/763/S Име на проекта: „Обучителни курсове за инсталатори на маломощни системи от възобновяеми енергийни източници върху сгради” Проектът Install+RES предвижда да се провеждат широкопризнати и утвърдени обучителни курсове за квалифициране и сертифициране на инсталатори на системи от ВЕИ като солартермични системи, фотоволтаични системи, термопомпи и биомаса в няколко европейски държави: България, Гърция, Италия, Полша и Словения. Това ще бъде направено в съответствие с изискванията на Директива 2009/28/ЕС, която популяризира използването на енергия от възобновяеми източници и определя квалификационните изисквания за инсталаторите за съответни ВЕИ.

6 В края на двата проекта за СПГЕ “Джон Атанасов” се предвижда
от проект СОФИЯ: да бъдат постигнати реални резултати от проведените енергоефективни мерки и достигнати контролните индикатори за качество; да има обновена и привлекателна външна и вътрешна визия на архитектурната среда; да има една модерно оборудвана лаборатория за теоретическо и практическо обучение по PV, солартермични системи и термопомпи; да има внедрени две соларни инсталации /PV и солартермична/ на покрива на сградата, подпомагащи практическото обучение на инсталатори; да притежава акредитирани учебни материали по PV, солартермични системи, термопомпи и биомаса, който ще предоставят около 25% от необходимото учебно съдържание за специалността “ВЕИ”, от проект Install+RES: да бъде акредитирана обучаваща организация за Install+RES обучителни курсове за инсталатори на маломощни инсталации от ВЕИ; да има сертифицирани обучители за курсовете за инсталатори на маломощни инсталации от ВЕИ; да са обучени 48 инсталатори - сертифицирани в един пилотен курс и два обучителни курса.

7 Софийска професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов” /СПГЕ/ адрес: София-1113, ул.Райко Алексиев № WEB site: ============================================== Проектните дейности в 2010г. станаха възможни благодарение на подкрепата, която имаме от: Екипът от експерти на Министерство на образованието, младежта и науката Експерти на Българската Фотоволтаична асоциация; Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Дирекция ”Енергийна ефективност и опазване на околната среда”; фирма Солар Про – осигури обучението на двама учители като сертифицирани учители по PV технологии от Професионалния център по Соларна техника /BZS/ в гр. Мюнхен, Германия; Фирма Солар Инженеринг - подготви проектна документация за изграждане на две учебните соларни инсталации на покрива на гимназията; Центъра за обучение на Соларни техници /BZS/ -гр. Мюнхен, Германия - предостави учебни програми, методически материали, презентации и основно техническо оборудване за обучение по PV.

8 Благодаря за вниманието !
инж.Иглика Неделчева Директор на СПГЕ “Джон Атанасов”


Изтегли ppt "Софийска професионална гимназия по електроника"

Сходни презентации


Реклама от Google