Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

ОУ “Дядо Иван Арабаджията” – с. Царацово, общ. “Марица”

Сходни презентации


Презентация по темата: "ОУ “Дядо Иван Арабаджията” – с. Царацово, общ. “Марица”"— Препис на презентация:

1 ОУ “Дядо Иван Арабаджията” – с. Царацово, общ. “Марица”
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ “ТВОЯТ ЧАС” ОУ “Дядо Иван Арабаджията” – с. Царацово, общ. “Марица”

2 “Театрална дейност” По повод г. - Рождество Христово - беше организирана празнична композиция - спектакъл на тема: „Бяла Коледа“, състояща се от представяне на три пиеси, рецитал на стихотворения, награждаване на ученици в различните дисциплини, свързани с учебната дейност и извънучилищните мероприятия.

3

4 По повод 116 години от смъртта на Иван Арабаджията и патронния празник на училището на г. ученици, учители и гости поднесоха венци на паметника на Дядо Иван Арабаджията, прочете се тържествено слово и се изнесе литературно – музикална композиция в НЧ „Дядо Иван Арабаджията”. Празникът завърши с тържествен водосвет.

5

6 По случай отбелязване на 144 години от обесването на Васил Левски на г., се проведе изява на ученици - рецитал „В памет на Апостола“ пред читалището на селото . Организира се тържествено отбелязване, посветено на 3-ти март – Националният празник на Република България.

7 На 24-ти май, по случай Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, се проведе тържествена публична изява на учениците от всички класове. Прочете се литературно есе – доклад за делото и живота на просветителите . С много артистичност , вълнение и устрем учениците пресъздадоха пред своите гости пиесите: „Кирил и Методий – за буквите “, „Дядо и ряпа“, и „Ленивата мома“.

8

9 По-малките ученици представиха рецитал на стихотворения, свързани с възхвала на делото на просветителите . Изпяха се хвалебствени и тържествени тематични песни! Най-старателните и изпълнителни ученици бяха наградени от г-жа Камбурова - Директор на училището - за отличие в училищни и извънучилищни състезания, конкурси, мероприятия. Празникът завърши с хороводна празнична китка.

10

11 “Цветарство” В групата «Цветарство» учениците придобиха хуманни качества, научиха се да се грижат и да обичат растенията. Осъзнаха, че всяка грижа „разцъфтява” в любов и благодарност, когато видяха резултата от своето творчество – красиви цветни лехи и многобройни цветя, обгрижвани от тях с внимание и усърдие. Проведоха се представителни изяви на групата.

12

13

14 “Тенис на маса и щафетни игри”
В групата учениците усъвършенстваха физическите си умения. Научиха, че спортът освен полезен, може да бъде и забавен,интересен и разтоварващ. Овладяха различни видове физически упражнения, подобриха постиженията си в нормативите по физическа култура и придобиха повече опит в игри като волейбол, баскетбол, лека атлетика, футбол. Проведоха се представителни изяви на групата.

15

16 “Солфеж и пиано” В групатата учениците с изключителен интерес се запознаха с техниките и начините на овладяване на този вид изкуство. Изучиха нови музикални понятия. Запознаха се с клавиатурата на инструмента пиано и успяха да свържат лява и дясна ръка и да изсвирят леки музикални пиеси с по - художествен характер,да направят динамика и съответното темпо, което изисква музикалната пиеса. Научиха се да свирят кратки музикални произведения. Проведоха се представителни изяви на групата пред учители, ученици , Директор и родители.

17

18

19 “Обучение за преодоляване на образователни дефицити по български език”
Учениците усвоиха заложените в разпределението знания, умения и компетенции. Запознаха се с редица нови за тях и интересни приказки и герои. Всички умеят да пишат, четат, преразказват кратки текстове /устно и писмено / и изявяват мнение по литературен и житейски проблем. Съставят кратки текстове - описание и повествование. Анализират образ на литературен герой. Усвоиха частите на речта и изречението , както и основните правописни и пунктуационни норми на езика.Проявяват особен интерес към съчинение по зададени опори или по картинка. Проведоха се представителни изяви на групата.


Изтегли ppt "ОУ “Дядо Иван Арабаджията” – с. Царацово, общ. “Марица”"

Сходни презентации


Реклама от Google