Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Магнитнорезонансно изследване на млечните жлези

Сходни презентации


Презентация по темата: "Магнитнорезонансно изследване на млечните жлези"— Препис на презентация:

1 Магнитнорезонансно изследване на млечните жлези
Магнитнорезонансната томография се очертава като изключитeлно перспективен метод при диагностициране на някои от заболяванията на млечните жлези. При провеждане на изследването пациентката лежи по корем, като двете млечни жлези се поставят в специална антена /приставка/. По този начин след въвеждането на контрастна материя във вената на ръката се получава едновременно образ от двете гърди.

2 Магнитнорезонансно изследване на млечните жлези
Това е най-съвременният метод за диагностициране на: Неуточнени формации в млечните жлези, За ранна диагностика на пациентки с повишен риск от рак на гърдата, При диагностициране на рецидив на лекуван рак на гърдата При жени с протезирани млечните жлези/силиконови импланти/.

3 Биопсия на млечната жлеза
В случаите, когато мамографското, ултразвуковото или магнитнорезонансното изследване покажат наличието на патологична зона в структурата на млечната жлеза се налага провеждането на биопсия. Най-добре е тя да бъде изпълнена в отделението по Образна диагностика под непосредствения контрол на съответния специалист. Правилният избор на вида лечение при туморите на гърдата изискват прецизна тъканна характеристика на патологичния процес. След получаване на резултат от специалист хистопатолог, хирургът съвместно с пациентката решава кое е най-подходящото лечение в съответния случай.

4 Консултативен мамографски център
Консултативен мамографски център В случаите, когато патологичната находка изисква, пациентът може да бъде представен на т.нар.онкологичен комитет, съставен от експерти в областта на диагностиката, лечението и проследяването на рака на гърдата. В него влизат образен диагностик, химиотерапевт, онкологичен хирург, лъчетерапевт и патолог. В тези случаи клиничният проблем се решава на принципа на мултидисциплинарния подход, което позволява съвместна експертна оценка на всички специалисти, ангажирани в процеса на лечение на пациента.


Изтегли ppt "Магнитнорезонансно изследване на млечните жлези"

Сходни презентации


Реклама от Google