Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание.

Сходни презентации


Презентация по темата: "7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание."— Препис на презентация:

1 7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание.

2 3. Кликваме върху снимката и маркировката се появява
2. Избираме инструмента за маркиране на правоъгълни форми Rectangular Marquee Tool. От лентата с настройки на инструмента горе натискаме в полето Styleм и от менюто изберем Fixed Size. Отварят се в дясно две полета за ширина и височина на маркировката в пиксели. Там задаваме стойности според големината на снимката, върху която работим. Аз съм го направила с 80х80. 3. Кликваме върху снимката и маркировката се появява автоматично със зададените размери. Може да си я завъртим в някаква посока. Натискаме Ctrl+T и избираме ъгъл на завъртане от лентата с настройките или се приближаваме с мишката до някое от ъгловите квадратчета на маркировката и когато курсорът стане огъната двупосочна стрелка, хващаме и движим, за да завъртим селекцията. 4. С Ctrl+C и Ctrl+V  копираме и поставяме на нов слой маркираната част от картинката.

3 5. Избираме от меню Edit -> Stroke. Отваря се прозорец с опции
5. Избираме от меню Edit -> Stroke... Отваря се прозорец с опции. Избираме бял цвят #ffffff, очертаваме отвън с размер по избор, в зависимост от желания ефект и размера на картинката и селекцията. Аз съм задала 1 пиксел за рамка. Получаваме това:

4 6. Отиваме на оригиналния слой и повтаряме всичко отново - маркираме, завъртаме, копираме, поставяме, очертаваме.

5 7. Като решим, че сме направили достатъчно отделни снимки, правим слоя с оригиналната картинка невидим, като натиснем на окото пред слоя.

6 8. Ако има нужда от още картинки, продължаваме със създаването на слоеве. Ако са достатъчно вече, избираме си някакво изображение и го слагаме за фон на разхвърляните снимки. Аз съм взела тази дървена текстура, за да изглежда все едно са сложени върху маса.


Изтегли ppt "7_РАЗПИЛЕНИ СНИМКИ 1.Отваряме си снимка по желание."

Сходни презентации


Реклама от Google