Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

По материали на Джим Дорнан

Сходни презентации


Презентация по темата: "По материали на Джим Дорнан"— Препис на презентация:

1 По материали на Джим Дорнан
Станете някой По материали на Джим Дорнан

2 Става дума за това просто да започнете.
Не е важно колко пъти сте падали, станете още един път и започнете с нови сили, с основните прости неща. Вие просто трябва да наберете темп. Инженерната част от моето “АЗ” винаги искаше всичко да бъде правилно. Много по-важно е просто да наберем темп.

3 Можем дълго да говорим за това от какво си струва да се опасяваме.
Тук има много да ги наречем “мини”, малки места, където новите излизат от релси и се отписват от движението на нещата. Има неща, които могат да ви извадят от вашата игра.

4 Това съвсем не означава, че не можете да построите този бизнес.
Все по-често и по-често срещаме общества и култури, където хората се отнасят отговорно към своя живот и стават ориентирани към решението на въпроса.

5 Ние имаме нужда да станем хора, различни от това, което сме били по-рано, ако искаме да живеем живот, различен от този до сега. Това е бизнес и тук става дума за заработването на пари и за достижения, но и за това да можем да мечтаем отново. Да, има някои неща, които трябва да научите за продуктите и услугите или за компанията, как работи бизнеса, как се заработват парите.

6 Защото, когато униваме, ние започваме да ровим в себе си.
“Вярата в бизнеса не е проблем, вярата в компанията – също. Обикновено проблемът е във вярата в самия себе си”. Защото, когато униваме, ние започваме да ровим в себе си. И това е така, защото не ни плащат на час, или веднъж в месеца, или за вложените усилия, на нас ни плащат за резултати.

7 Сложно е да се прави нещо и да се чака наградата по-късно.
Ние говорим за спирането. Ще кажете: “Аз не искам да се спирам, аз искам да заработвам пари.” Често казваме: “Не ни трябва мотивация, кажете какво трябва да правим, просто дайте факти.”

8 Ние попадаме в този бизнес и виждаме един по-наивен и невинен подход.
В обществото, в което живеем не харесваме хората, които въодушевяват и вдъхновяват. Ние обожаваме циниците, жертвите, критиците, обвинителите, т.е. тези, които обсъждат несъвършенствата. Ние попадаме в този бизнес и виждаме един по-наивен и невинен подход.

9 Най-напред чуваме:”Ти можеш да направиш това.”
Ще го направите ли? Не зная. Но аз вярвам, че можете да го направите. “От къде знаете, вие не ме познавате”. Не е важно дали Ви познавам, аз сам го направих и познавам хора като Вас, на различна възраст, с най-различни препятствия пред тях, хора като Вас и те го правят. Така, че вярвам, че Вие можете.

10 Вашата цел е да бъдете един от тези, които са “в темата”.
Ние се намираме в бизнес, където по-голяма роля играе нашето мислене, отколкото обстоятелствата. Помня, преди няколко години четох книгата на д-р Фулър, който пише: “В света има два типа хора – тези, които са в темата и тези, които са извън темата.” Вашата цел е да бъдете един от тези, които са “в темата”.

11 Моята цел е да бъда един от тези, които са в темата.
И аз искам да намеря хората, които могат да разберат. За да разберат те трябва да са редом с нас известно време, да минат през “димната завеса” и да видят, че това, което е вътре е реално. В това е вълшебството на този забавен бизнес. В началото той е странен и нетрадиционен. Удивително е дали въобще работи. После поглеждате по-дълбоко и си мислите: “Ами то е прекалено хубаво, за да е истина. И всичките пари, за които говорят, така не става.”

12 “Хайде, включи се и ще станеш богат.”
Съгласен съм с Вас. Възрастните хора разбират, че светът не е толкова прост. “Хайде, включи се и ще станеш богат.” Но ние и не казваме това. Ние знаем, че успехът не е гарантиран, това е само възможност. Но това е възможност да излезете извън релсите на страха. В ранните етапи губим хора, ако сме по-настоятелни. Други губим заради това, че не сме достатъчно настоятелни и те пропускат и подминават.

13 Книгите и дисковете. Представете си каква огромна библиотека е това.
Така че губим половината си живот да се чудим дали прекалено малко или прекалено много побутваме хората. Книгите и дисковете. Представете си каква огромна библиотека е това. Буквално десетки и стотици успешни хора, които са говорили какво по тяхно мнение работи добре в мултилевъл-маркетинг бизнеса. Защо хората претърпяват неудачи, с какво им се е налагало да се борят, какво са преодолели, на какво са се научили.

14 Когато започвахме, аз казвах: “Има три типа хора – такива, които създават събитията, такива, които само ги наблюдават и такива, които въобще не знаят какво се случва”. Ние просто искаме да сме честни с Вас. Аз обичам да бъда честен с хората, но честен в правилния смисъл. Аз бих Ви казал кое е възможно и бих споделил няколко реалистични очаквания.

15 Тук не става дума за това да станете супер-гуру или супер продавач.
Ние не искаме да си мислите, че ще получите нещо просто ей така и не искаме да си мислите,че ние ще направим всичко вместо Вас. Не искаме да Ви изплашим до смърт, че трябва да се промените напълно и да станете например Дейл Карнеги и Норман Винсент в едно. Тук не става дума за това да станете супер-гуру или супер продавач. Тук става дума да станете екипен играч и човек, който може да дублицира.

16 Ако на Вас нещо Ви липсва, спонсорирайте такъв човек, който притежава това качество.
Вие сте зает, спонсорирайте човек, който е по-малко зает или спонсорирайте много хора и ще имате повече време. Ние се опитваме да намерим лидери. Е, в началото може би ще намерите много хора, които не са лидери, после няколко лидери.

17 Знаете ли: Ще се удивите колко е очевидно.
От къде зная? Ще видите. Знаете ли: Ще се удивите колко е очевидно. Това е фундаментална мисъл и ние трябва да работим над нашите мисли, защото винаги ни питат: “Вие толкова много пътувате. В какво е разликата между хората? Да кажем културата, религията, икономическото положение и т.н.” Ще ви кажа каква е разликата: Това е потресаващо – това е мисленето!

18 Когато говорим:”Станете Някой”, аз казвам: “О,това е страшно.”
И знаете ли какво: има позитивно настроени, мислещи хора в Индия, в Китай, в Русия, в Африка, в Америка. Има негативно настроени, слабо мислещи, всичко обвиняващи, жертви, в Индия, в Китай, в Русия, в Африка, в Америка. Това е мисленето! Когато говорим:”Станете Някой”, аз казвам: “О,това е страшно.”

19 Искам да Ви обърна внимание, че това може да изиграе голяма роля за Вашия успех, ако Вие като минимум решите, че това е част от процеса. Тук става дума не само за планирането, това ще ви заведе донякъде, тук ще започнете да мислите повече за собственото си “Аз”, за това как да се държите, как да се усъвършенствате.

20 Когато казвам да станете по-добър, това не означава, че сте лош човек.
Това означава,че можем да обърнем внимание на тези сфери от нашия живот, където можем нещо да подобрим. В много професии и отрасли няма значение колко сте добър като личност. Никой не плаща на инженера за неговите способности за общуване с хората. Но в този бизнес Вие се каните да строите организация със своя характер, със своята увереност в себе си, със своя поглед към света.

21 Някой ще каже:”Хайде, напред, давайте!”
Знаете ли, да стана позитивен човек за мен беше трудна задача. Аз не бях позитивен човек. Не, че всички инженери са негативно настроени, но аз бях такакъв аналитик, който постоянно вижда прегради. Аз можех да видя навсякъде лошото. Аз си мислех, че за това ми плащат. Някой ще каже:”Хайде, напред, давайте!” На мен не ми се искаше такъв човек да проектира самолети. Аз исках такъв човек, който винаги да мисли за възможните грешките, за да не се допускат грешки при проектирането на самолета. Ето това ме учеха да правя.

22 И ме доведоха в този бизнес и сега искаха да говоря: “Хайде, напред.”
Но аз не тръгвам заради каквото и да е напред. Аз анализирам какво може да се обърка. Това ми струваше доста време докато стоях и анализирах какво става около мен. Така беше. Такъв бях. Но ако станем по-позитивни, по-благодарни, какво общо има това с работата ни сега? Оказва се много.

23 Някои идват тук и си мислят, че всички са им длъжни за нещо.
Причината, поради която те не постигат успех е, че си мислят, че някой е длъжен да направи това за тях. Да се развива мислене на благодарен човек означава да започнете да благодарите на своя спонсор за това, което той прави, да благодарите на своите партньори, за това, което те правят. Това е доста по-здравословно мислене отколкото: “Защо не направи това, защо не направи онова?”

24 Малко повече увереност може да помогне, нали?
Това няма нищо общо с компанията, това има много общо с нуждата от подобряване на нашето мислене. Станете малко по-позитивни, малко по-благодарни, малко по-толерантни, малко по-търпими, малко по-щедри, малко по-малко раними, малко по-малко егоистични, малко по-малко безпомощни. Малко повече увереност може да помогне, нали?

25 Вие чували ли сте такива думи? - Е, аз съм си такъв.
Моят отговор е: “А как това ти помага?” Вижте, ние не искаме да Ви направим такива, каквито сме ние. Ние искаме само Вие да станете по-добър, такъв какъвто вие можете да бъдете. Например преди време аз си записах: “Да стана човек, ориентиран към хората.”

26 Друго нещо е да се научиш да чуваш хората.
Защото в този бизнес, за да строя организация, трябва да престана да зациклям върху себе си. Трябва да стана човек, ориентиран към хората. Системата Ви дава идеи, за които повечето от нас до този момент не са чували, защото никой не ни е учил на това. Аз не бях учил как да съм ориентиран към другите хора, аз учих термодинамика. Друго нещо е да се научиш да чуваш хората.

27 Аз си записах: “ Да се уча да привличам хората, да бъда по-привлекателен, по-малко категоричен”.
Да въодушевяваш хората, да ги изпълваш с енергия, да очакваш от тях добро, да им даваш сила, това е съвсем друго нещо. А не да използваш хората, да ги манипулираш, контролираш и т.н. Изглежда очевидно, само, че много от хората, не правят така. Те даже и не знаят, че това, което правят е неправилно.

28 Ще Ви издам една тайна: Не можете да водите след себе си хора, ако не ги харесвате.
Защото, ако Вие не ги харесвате, те ще го почувстват и няма да тръгнат след Вас. Може би понякога в живота някой хитрец може да излъже хората, това се случва. Но в нашия бизнес това не върви. Ако Вие се опитвате да излъжете хората, те ще разберат какъв сте.

29 И не е нужно да бъдете експерт.
Ето заради това трябва да станете човек, ориентиран към хората. Тогава ще Ви е грижа за хората. Когато хората имат доверие и чувстват Вашата преданост, ще са готови да Ви последват. И не е нужно да бъдете експерт. Кажете:”Мери, аз вярвам, че тук има отговорите на много въпроси. Аз търся хора, които искат да работят с мен. Искаш ли да участваш в екипа?” Изучавайте нещата заедно.

30 Това много се отличава от:”Да, аз ще ти покажа как да забогатееш.”
“Гледай си работата, ти не си богат, не можеш да ми покажеш как да забогатея.” Не се опитвайте да бъдете такъв, какъвто не сте. Не се опитвайте да се представите за Главния експерт в света, бъдете част от екипа.

31 Заедно ние знаем много, поотделно може би по 20%
Заедно ние знаем много, поотделно може би по 20%. Трябва да се съберем заедно, за да работим добре. Станете бизнесмен. С други думи можем ли да започнем да мислим като хората от бизнеса, можем ли да действаме като собственици, може ли да започнем да разбираме нещата като възрастни?

32 да не очакваме безплатни обяди, да се научим да поемаме отговорност,
Фокус, привързаност, може би някакви инвестиции като време, средства, преразпределение на времето, да не очакваме безплатни обяди, да се научим да поемаме отговорност, да гледаме на това като на актив? Това вече е сериозна цел, нали?

33 Идвате и казвате: “Аз нищо не знам”.
Правилно, но Вие можете да се научите, защото е просто и можете да го научите. Добре, започнете да мислите като собственик. “Ако това е мой бизнес и аз съм вложил или долара, какво ще правя? Как ще подходя? Дали ще ме мързи да отида на среща, дали ще ходя само когато ми е удобно?

34 Причината, която назовават обикновено е удобна, изглежда добре.
Когато хората не искат да се включат има причина, която те назовават, има и реална причина. Причината, която назовават обикновено е удобна, изглежда добре. Истинската причина обикновено е, че се страхуват дали ще се справят или се страхуват, че някой ще им се смее.

35 Този бизнес не е тайна, има отговори.
На хората им идват на ум разнообразни мисли, не се притеснявайте от тях. Има отговори. Този бизнес не е тайна, има отговори. Искам да помислим върху това как да станем човек, който си поставя цели. Защото когато приключим с цялата тази психология, в резултат на която осъзнаваме, че цялата война се води вътре в нас, разбираме, че много хора не успяват, защото просто не вършат необходимата работа. Те прекалено много мислят, а не вършат работата.

36 Но тук има още един елемент: да се научим как да го правим.
Те не показват бизнеса, не се срещат с хората, не вършат основните неща. Но тук има още един елемент: да се научим как да го правим. И за това ние Ви даваме краткосрочни цели, за всяка крачка. Така че, ако вие сега сте тук в тази зала и сте нов, ние можем да Ви дадем 30 или 60 или 90 дневен план за действие, който не е агресивен и е направен точно за Вас и чрез който можете да достигнете каквото сте набелязали. Или като минимум достатъчно време, за да получим с Вас честна оценка дали този бизнес Ви подхожда или не.

37 Просто започнете да укрепвате Вашата увереност.
Компанията днес работи много добре и хората над Вас могат да Ви помогнат. Просто започнете да укрепвате Вашата увереност. Не си струва да се правят предположения, че при Вас няма да се получи, защото сте чули някой да казва нещо си. Знаете ли, Вие можете да правите каквото си поискате, това е Вашият бизнес. Вие не сте длъжни да ни следвате. Но системата Ви предоставя План за действие, основан на добър опит.

38 Ние виждаме на такава среща хората, които са готови и те казват:
Да, разбрах, аз съм един от тези, които са в темата и сега съм готов да започна и да стана лидер. Готов съм да стана човек, ориентиран към хората; Готов съм да стана всичко, което мога; Готов съм да проявя заложбите си; И в това е силата на този бизнес. Защото той е повече от пряката работа, той е повече от пари.

39 Той оказва положително влияние на всички сфери на нашия живот: В нашето семейство, в нашата професия, където пожелаете. И можем да попаднем в здрава и позитивна атмосфера, която въодушевява хората, придава им сила, подкрепя ги.

40 Успех!


Изтегли ppt "По материали на Джим Дорнан"

Сходни презентации


Реклама от Google