Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Пазарджик е основан през 1485 година като важна станция на главния път през Балканския полуостров — от Белград за Истанбул. Тук периодично идвали жителите.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Пазарджик е основан през 1485 година като важна станция на главния път през Балканския полуостров — от Белград за Истанбул. Тук периодично идвали жителите."— Препис на презентация:

1 Пазарджик е основан през 1485 година като важна станция на главния път през Балканския полуостров — от Белград за Истанбул. Тук периодично идвали жителите на околните села да си разменят стоките — „да пазаруват“ . Първи постоянни жители на Пазарджик са група татари. Така и дошло първоначалното име на града — Татар Пазарджик.

2 Община Пазарджик Надморска височина 205 метра
Община Пазарджик Надморска височина 205 метра. Население на града души. Пазарджик се намира в най-западната част на Горнотракийската низина ,той е равнинен град .

3 В града преобладава християнското население , както и мюсюлмани и евреи. Църква „Св. Богородица“, построена е през г. Иконостасът на храма представлява уникална дърворезба под закрилата на ЮНЕСКО. Отначало в Пазарджик са построени 18 джамии. От всички днес се е запазила единствено ‘’Куршум - джамия’’, с най-високото минаре.

4 „Колоната “ – мястото за срещи в центъра на Пазарджик.

5 Часовниковата кула (Старата поща) е един от символите на града и ‘’Тортата’’ на пл. „Константин Величков“ – място за градските празнеснтва и концерти.

6 Фонтаните на площад „Константин Величков“ през деня и нощем.
Фонтаните на площад „Константин Величков“ през деня и нощем.

7 Парк-остров „Свобода“ – на река Марица
Парк-остров „Свобода“ – на река Марица.Поизоставен за преиод около 10 години. Но от около 2 години изцяло обновен и поддържан.

8 Има спортна база с футболно, баскетболно и волейболно игрище, както и малка зоологоческа градина с фазани, елени, диви кози и две понита.

9 Парк-острова е приятно място за разходки и почквка. THE END


Изтегли ppt "Пазарджик е основан през 1485 година като важна станция на главния път през Балканския полуостров — от Белград за Истанбул. Тук периодично идвали жителите."

Сходни презентации


Реклама от Google