Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Как да направим извънземните наши приятели?

Сходни презентации


Презентация по темата: "Как да направим извънземните наши приятели?"— Препис на презентация:

1 Как да направим извънземните наши приятели?
1 екип 3 екип 2 екип 4 екип

2 Как да направим извънземните наши приятели?
Първи екип

3 Какво знаем за извънземните?
НЛО (Неиндифициран летящ обект). Засечени са още през 1661 г. от французина Алберт дьо Орвел в град Лхата. През 2001г. в Родопите Васил Стамов открива череп с абсолютно неизвестна засега форма. Десетилетия наред съобщенията за НЛО периодично се появяват в средствата за масова информация като сензация, загадка или повод за нова фантастична хипотеза.

4 Какво знаем за извънземните?
Огромните кръгове в житното поле, както Китайската стена и Пирамидите могат да се видят дори от Космоса и да бъдат пътеводни знаци или маркировка. Самият факт, че никой не е разбрал още от какво са причинени те говори, че този проблем не бива да се пренебрегва. Американският астронавт Едгар Мичъл, направил рекордно дълга обиколка на Луната – 9 часа и 17 минути заявява, че пришълците не само съществуват, но освен това приличат и на нашите представи за тях. Те са с малки тела, големи глави и огромни очи. Доктор Мичъл е бил на Луната през 1971 г., като част от състава на “Аполо -14” . “Те изобщо не са агресивни”-казва 77-годишният бивш пилот от морския флот.

5 Извънземни забелязват местните хора в село Ключ
Извънземни забелязват местните хора в село Ключ. Населеното място нашумя в началото на 90-те години като територия, където често се появяват неидентифицирани летящи обекти. Селото и околностите му бяха проучвани от учени без ефект. Никой освен местните не можа да види извънземните. Пришълците имали хоботи, три очи и седем пръста на ръцете, разказват очевидци.

6 Как си представяме извънземните?

7 Как си представяме извънземните?
Александрина Габриел Евгени Памела

8 Какво бихме попитали извънземните, ако ги срещнем?
Ако срещнем извънземни бихме ги попитали: От коя цивилизация са? Как се размножават? С какво се хранят? Дали може да се повозим на техния кораб?

9 Автори: 1.Александрина Райнова 2.Памела Стратева 3.Габриел Цингилев
4.Евгени Колев

10 Как да направим извънземните наши приятели?
Втори екип

11 Какво знаем за извънземните?
През последните години става все по – очевидно, че НЛО не могат да бъдат отречени като измислица. С бързото развитие на технологиите рязко се увеличава и броят на наблюденията на НЛО. Новината е потресаваща. Извънземни сиви същества отдавна са се заселили на Земята. Още през 1954 г. извънземните са подписали договор с американските власти. Това са част от прочутите кръгове в полетата на Австралия, Англия, а и на някои други страни. Човечеството е минало през всякакви версии- от болести по растенията, през умишлена направа и е стигнало като че ли до истината - това са следи, оставени от извънземни.

12 Какво знаем за извънземните?
През 1947 г. на 24 юни летецът Кен Арнолд се среща с група летящи обекти около Маунт Рейниър в щата Уошингтън. При опита си да опише маневрите на деветте дискообразни предмета, които е видял Арнолд казва, “... те се движеха като хвърлена във водата плоска чиния, която подскача по повърхността й...”. Неговото описание води до възникването на термина “летяща чиния”.

13 Как си представяме извънземните?

14 Как си представяме извънземните?
Натали Васко Стивън Пресиян Йоанна Ивелин

15 Какво бихме попитали извънземните, ако ги срещнем?
1. Откъде имат технологии? 2. Защо са толкова потайни и се крият от нас? 3. Искат ли да сме приятели? 4. От коя планета идват? 5. Може ли да се качим в техния космически кораб? 6. С какво се хранят?

16 Автори: Пресиян Росенов Цветков, Васил Иванов Иванов,
Натали Ценкова Димитрова, Ивелин Диянов Костадинов, Стивън Веселинов Янков, Йоанна Недялкова Недялкова

17 Как да направим извънземните наши приятели?
Трети екип

18 Какво знаем за извънземните?
Марсианците, обитават планетата Марс. Говорят на неразбираем език. Придвиждват се с голяма летяща чиния. На горещите планети могат да живеят същества със специална кожа, която да ги пази от високите температури. Възможностите са безкрайни. Едно е сигурно, както и да изглеждат, извънземните същества те ще се различават от нас-хората.

19 Какво знаем за извънземните?

20 Как си представяме извънземните?

21 Как си представяме извънземните?
Виктория Калоян Стилиян Габриела Пламен Илона

22 Какво бихме попитали извънземните, ако ги срещнем?
От коя галактика сте?... От коя планета идвате?... Какво ядете на вашата планета?... Защо сте толкова тайнствени?... Какво правите на вашата планета?...

23 Автори: Виктория Колева, Калоян Колев, Илона Христова, Стефан Денков,
Габриела Кунчева, Стилиян Димитров, Пламен Трифонов.

24 Как да направим извънземните наши приятели?
Четвърти екип

25 Какво знаем за извънземните?
Извънземният живот може да съществува не само под формата на човекоподобни същества, а също така бактерии, различни микроорганизми, растения и други. За да преценят възможността за живот на друга планета, учените разглеждат наличието на някои химични елементи и течности, най-вече вода, тъй като се знае, че тя е благоприятна среда за създаването и развитието на живот. Чували сме, че те са малки на ръст зелени човечета. Движат се с летящи чинии. Имат по едно око. Те не говорят, а се разбират помежду си по различен от нас начин, неизвестен какъв. Може би извънземните ни гледат така както ние гледаме мравуняк. Ние бихме желали те да са симпатични човечета, с които да можем да разговаряме и да си играем.

26 Какво знаем за извънземните?

27 Как си представяме извънземните?

28 Как си представяме извънземните?
Александър Мелани Габи Николай

29 Какво бихме попитали извънземните, ако ги срещнем?
1. От къде идвате,извънземни? 2. Може ли да се повозим на кораба ви? 3. Защо не приличате на нас - хората? 4. Какво представлява планетата ви? 5. Искате ли да останете на Земята?

30 Автори на презентацията:
Габриела Григорова Григорова Мелани Галин Иванова Николай Владимиров Стоянов Даниел Иванов Христов Александър Станиславов Веселинов

31 Екипна работа в компютърен кабинет
Екипна работа в компютърен кабинет Нина Кънева и IV а клас ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” – град Габрово


Изтегли ppt "Как да направим извънземните наши приятели?"

Сходни презентации


Реклама от Google