Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

автор и художник Люба Маркова

Сходни презентации


Презентация по темата: "автор и художник Люба Маркова"— Препис на презентация:

1 автор и художник Люба Маркова
ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА “МАРК 91” гр.Пловдив, ул. „Матинчеви градини“ 12, тел: 032/ , факс: 032/ , моб: 0885/ , ел.поща: , сайт: фейсбук: mark91 Програмна система „Дете със златно сърчице“ автор и художник Люба Маркова

2 ОБХВАТ НА ПРОГРАМНАТА СИСТЕМА
Програмна система „Дете със златно сърчице“ Ви предлага: Учебни книжки за подготвителна група /одобрени от МОН/ Учебни книжки за 5 годишните /в подготовка за одобрение/ Дидактични материали

3 ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА индивидуален комплект за дете включва 4 учебни книжки с по две лица
“Буквички обични - низ от мъниста” 1 – “Умниче математиче” 1 “Буквички обични - низ от мъниста” 2 – “Умниче математиче” 2 “С туптящо сърце е земята” – “Пъстро моливче джудже с изполющено носле” 1 “Слънчице в телце - нашето дете” – “Пъстро моливче джудже с изполющено носле” 2 Книга за учителя

4 “Буквички обични – низ от мъниста “№1- “Умниче математиче” №1 “Буквички обични – низ от мъниста “№2 – “Умниче математиче “№2 Учебна книжка за предучилищна група в детската градина и училище - образователни направления „Български език и литература” и „Математика”. С две лица, формат А4. Одобрено със Заповед № РД / год. на министъра на образованието и науката. Част първа: Включва 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески. Цена: 8,00 лв. Част втора: Включва 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески. Цена: 8,00 лв.

5 “Буквички обични – низ от мъниста “№1- “Умниче математиче” №1 “Буквички обични – низ от мъниста “№2 – “Умниче математиче “№2

6 “С туптящо сърце е земята “- “Пъстро моливче джудже с изполющено носле” №1
Учебна книжка за предучилищна група в детската градина и училище – образователни направления „Природен свят”, „Изобразително изкуство и Конструктивно - технически и битови дейности”. Учебната книжка е с две лица – формат А4. Помагалото е одобрено със Заповед № РД / год. на министъра на образованието и науката. В книжка „С туптящо сърце е земята” са развити темите от трите ядра на образователно направление „Природен свят”: „Животински свят”, „Растителен свят” и „Естествена физическа среда и природни явления”. „Пъстро моливче джудже с изполющено носле - №1” е второто лице на книжката и там са разработени темите от образователно направление „Изобразително изкуство” и „Конструктивно - технически и битови дейности”, които са свързани с природния свят. Тази част на книжката е пригодена за директна работа на детето в часовете по Изобразително изкуство и Конструктивно – технически дейности. Част от темите са изработени на картон, за по-лесно изпълнение. Цена на книжката 10 лв.

7 “С туптящо сърце е земята”-”Пъстро моливче джудже с изполющено носле” №2

8 “Слънчице в телце-нашето дете”-”Пъстро моливче джудже с изполющено носле” №2
Учебна книжка за предучилищна група в детската градина и училище – образователни направления „Социален свят”, „Изобразително изкуство и Конструктивно - технически и битови дейности”. Учебната книжка е с две лица – формат А4. Помагалото е одобрено със Заповед № РД / год. на министъра на образованието и науката. В книжка „Слънчице в телце-нашето дете” са развити темите от четирите ядра на образователно направление «Социален свят» : “Общуване с околните и самоутвърждаване ; “Предметна среда” ; ”Здравословна и социална среда” и “Културни и национални ценности”. „Пъстро моливче джудже с изполющено носле - №1” е второто лице на книжката и там са разработени темите от образователно направление „Изобразително изкуство” и „Конструктивно - технически и битови дейности”, които са свързани със социалния свят. Тази част на книжката е пригодена за директна работа на детето в часовете по Изобразително изкуство и Конструктивно – технически дейности. Част от темите са изработени на картон, за по-лесно изпълнение. Цена на книжката 10 лв.

9 “Слънчице в телце-нашето дете” – “Пъстро моливче джудже с изполющено носле” №2

10 Книга за учителя Автори: доц. д-р Елена Събева – Педагогически основи на ПС”Дете със златно сърчице” Люба Маркова – автор и художник на учебните книжки и дидактичния материал към ПС”Дете със златно сърчице" Рецензенти: проф.д.п.н. Пламен Радев, доц. д-р Надежда Маджирова, дмн Книгата за учителя е безценно помагало за педагога, избрал настоящата програмна система. Представена е философията на ПС и основните й цели: да покрие изискванията на ДОИ за предучилищно възпитание и подготовка, да обогати света на детското познание върху основата на детската чувствителност, да насочи познанието в активен възпитателен процес с крайна цел – Дете със златно сърчице. За първи път в Книга за учителя на ПС “Дете със златно сърчице“ се предлага “Методика за изследване на емоционално-нравствената отзивчивост у 6-7 годишното дете” на доц. Е.Събева, като критерии за възпитаност на детето.

11 Дидактичен материал Картинна азбука Цифрички в картинки
Игричка в торбичка Приказки пъструшки 1 Приказки пъструшки 2

12 Картинна азбука Комплект картонена папка с 30 - богато илюстровани букви с размери 320х220 мм. - картон, цветен печат. На гърба на всяка буква е показан начина на изписване и букви с различни шрифтове. Помагалото е предназначено за колективна работа в предучилищна група и първи клас и е съобразено с програмата на МОН. Цена на книжката лв.

13 Цифрички в картинки Комплект картонена папка с 14 бр. цифри и математически знаци с размери 320х220 мм. - картон, цветен печат. На гърба на всяка цифра и знак е показан начина на изписване. Помагалото е предназначено за колективна работа в предучилищна група и първи клас и е съобразено с програмата на МОН. Цена на книжката 9,60 лв.

14 Игричка в торбичка /Демонстративен материал и дидактични игри в помощ на ситуациите по „Социален свят” и „Природен свят”/ Комплект картонена папка с 24 богато илюстрирани теми: Природен свят: Лицата на гората Зима-Пролет, Лято-Есен, Ден-Нощ; Негово величество Хлябът; Пътешествие на вълшебната капка; Тайните на шестте крачета; Вълшебното перце; Вълшебната люспа; Домашни животни; Букварче за малко билкарче; Всяко плодче и листо да намери своето дърво. Социален свят: Празниците; Технопътешествие у дома; На крилца и колелца; Какъв ще стана; Когато съм в беда на кого да позвъня.Част от темите се нарязват на картончета и се използват за различни игрови форми. Цена на книжката 15,00 лв.

15 Приказки пъструшки 1 Комплект картонена папка с 24 богато илюстровани сюжетни момента с размери 320х220 мм - картон, цветен печат на 6 приказки: „Косе Босе”, „Житената питка”, „Маша и мечокът”, „Дядовата ръкавичка”, „Дядо вади ряпа”, „Под гъбката” и „Бабомартенска приказка”. Част от героите в приказките: „Житената питка”, „Дядовата ръкавичка”, „Дядо вади ряпа” и „Под гъбката” се изрязват и се ползват от децата в процеса на разказване на съответния сюжетен момент. “Приказки пъструшки” №1 е прекрасно помагало в работата по направление „Български език и литература” и ядро „Драматизации, етюди и артистично игрово пространство” на направление „Игрово пресъздаване и изразителност”. „Бабомартенска приказка” е разработена и предложена като оригинален сценарии за тържество за 1-ви март. Помагалото е предназначено за колективна работа в предучилищна група и първи клас и е съобразено с програмата на МОН. Цена на книжката 15,00 лв.

16 Приказки пъструшки 2 В папката са включени илюстрации на седем приказки: "Две сестри", "Майчина сълза", "Костенурката и заека", "Сиводрешко и Бързобежко", "Палечка", "Приказка за веселата уличка" и "Вълшебната гривна", подходящи за работа с деца от подготвителна група. Всяка приказка е илюстрирана в няколко сюжетни картини /общо 24 /, съобразени с възрастовите особености на децата. "Приказки пъструшки " №2 са допълнение на работата по направление "Български език и литература" ядро "Възприемане на литературно произведение" – определяне по илюстрация последователността на сюжета на литературното произведение. Особено полезни са и за ядро "Драматизация, етюди и артистично игрово пространство" на направление "Игрово пресъздаване и изразителност". Разработени в тази форма "Приказки пъструшки" дават богати възможности за разнообразни задачи и игри , според възможностите на децата и идеите на учителя. Цена на книжката 15,00 лв.

17 “Буквички с крачета” 1 - “Мъниче математиче” 1
ПЕТ ГОДИШНИ ДЕЦА Индивидуален комплект за дете включва 4 учебни книжки с по две лица “Буквички с крачета” 1 - “Мъниче математиче” 1 “Буквички с крачета” 2 – “Мъниче математиче” 2 “Майчица свята е грижовна земята” - ”Вълшебни боички в моите ръчички” 1 “Малко слънчице в телце” - “Вълшебни боички в моите ръчички” 2 Книга за учителя – доц.д-р.Елена Събева, Л.Маркова Учебните книжки за 5-6 годишните са в подготовка за одобрение от МОН.

18 “Буквички с крачета” 1 – “Мъниче математиче” 1
Двулицева учебна книжка. В „Мъниче математиче 1“ са разработва темите по математика за първо полугодие по всички ядра на образователно направление „Математика”. Красив графичен дизайн, занимателни логически задачи, практически дейности за измерване, задачи за развитие на мисленето и устойчивост на вниманието, занимателни задачи за фина моторика, изключително богато илюстрирани и точно формулирани. В „Буквички с крачета 1” са разработени темите по „Български език“ и „Литература“ за първо полугодие по всички ядра на образователното направление. Изработването от децата на картонените Буквички с крачета допълват и обогатяват в художествено-естетически и в потребностно-мотивационно отношение образователната среда в детската градина. Те дават богати възможности за поставяне на задачи в обучителните ситуации, осигуряващи емоционално преживяване , лесно и трайно запомнящо се знание за езика. В средната, свързваща част на книжката са добавени любими „Приказки пъструшки”, с богата илюстрация, които децата драматизират с материали, изработени от тях в часовете по КТБД. Цена на книжката 8,00лв.

19 “Буквички с крачета” 1 – “Мъниче математиче”1

20 “Буквички с крачета”2 – “Мъниче математиче” 2
Двулицева учебна книжка. Аналогия с „Буквички с крачета 1“-„Мъниче математиче 1“. Учебна книжка „Буквички с крачета 2“-„Мъниче математиче 2“ е за 5-6 годишни деца. В книжката са разработени темите по „Математика“, „Български език“ и „Литература“ за второ полугодие по всички ядра на образователните направления. Аналогично с първата част „Буквички с крачета 1“-„Мъниче математиче 1“, книжката „Мъниче математиче 2“ е в пълен синхрон с учебната книжка за подготвителна група по „Математика” за второ полугодие „Умниче математиче 2“, което е голямо предимство на ПС ”Дете със златно сърчице” – възможност за работа в смесени възрастови групи. Същото се отнася и за „Буквички с крачета 2“ отнесено към „Буквички обични 2“. Със силно въздействащ върху детската психика графичен дизайн са поставени задачите на ядра : „Свързана реч”,”Речник”, „Граматически правилна реч”, „Звукова култура” , „Подготовка за четене и писане”. Цена на книжката 8,00 лв.

21 “Буквички с крачета”№2- “Мъниче математиче” №2

22 “Майчица свята е грижовна земята” – “Вълшебни боички в моите ръчички”№1
Двулицева учебна книжка. В „Майчица свята е грижовна земята“ са разработени темите по „Природен свят”. Книжката предлага едно истинско преживяване на децата през цялата година , осигурявайки педагогически ситуации, в които ум, душа и сърце действат заедно . Множеството задачи за колективни наблюдения сред природата, хуманните послания и художествения дизайн, дълбоко проникващ в детската душа, елементарните експерименти в лабораторията на Всезнайко, са част от достойнствата на учебната книжка. Второто лице „Вълшебни бойчки в моите ръчички 1“ е учебна книжка по „КТБД” и „Изобразително изкуство”. В нея са разработени теми от художествения цикъл, които са свързани с природния свят. Тази част от книжката предлага за директно изработване готови модели по КТБД и Изобразително изкуство, които изграждат умения ,създават естетическа наслада при тяхното изработване и практическо приложение в педагогически ситуации по Природен свят , както и възможности за творчество и игра. Цена на книжката 10,00 лв.

23 “Майчица свята е грижовна земята” – “Вълшебни боички в моите ръчички” №1

24 “Малко слънчице в телце” – “Вълшебни боички в моите ръчички” №2
Двулицева учебна книжка. В „ Малко слънчице в телце“ са разработени темите по „Социален свят”. Богатото тематично разнообразие и възможността за действена интеграция в рамките на планираните педагогически ситуации с другите образователни направления , гарантират възпитателния ефект в съответствие с потребностите на съвременното общество, на национални и европейски приоритети, заложени в образователното ни пространство. В учебна книжка „Малко слънчице в телце” е запазено и задълбочено открояващото се за ПС”Дете със златно сърчице” хуманно послание и художествен дизайн, което докосва детската душа. Второто лице „Вълшебни бойчки в моите ръчички 2“ е учебна книжка, която разработва теми от художествения цикъл, които са свързани със социалния свят. Тази част от книжката предлага за директно изработване готови модели по КТБД и Изобразително изкуство, които изграждат умения ,създават естетическа наслада при тяхното изработване и практическо приложение в педагогически ситуации по Социален свят , както и възможности за творчество и игра. Цена на книжката 10,00 лв.

25 “Малко слънчице в телце”-”Вълшебни боички в моите ръчички” №2

26

27 Уважаеми Kолеги, Ако Програмна система “Дете със златно сърчице” е Вашата Програмна система , моля потърсете ни на: facebook: Mark ; Пловдив-4002 ул.”Матинчеви градини” №12 Люба Маркова


Изтегли ppt "автор и художник Люба Маркова"

Сходни презентации


Реклама от Google