Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Приятелството е магия !!!!.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Приятелството е магия !!!!."— Препис на презентация:

1 Приятелството е магия !!!!

2 Днешният динамичен и комерсиален свят ни дава възможност да осъзнаем, какво е значението на думата приятелство. То може да се опише и така: „Приятелството е бисер на морското дъно, години са нужни да го откриеш, а само секунди, за да загубиш“. „Или е ваза, в която не цъфти омраза, предателство и лицемерие“.

3 Истинското приятелство е едно от най-хубавите неща,които могат да ни се случат. Понякога то ни сполетява неочаквано,а друг път е процес на търсене на допирни точки в наш познат.

4 Независимо как сме стигнали до нашия приятел ,с него ние ставаме по-сигурни в себе си и по-лесно преодоляваме и радости и мъки,защото споделеното щастие е двойно,мъката,споделена с приятел намалява и се приема по-лесно.Когато имаме другар до себе си,ние сме щастливи от факта,че някой се е доверил и сближил именно с нас.

5 Приятелството ни извежда от самотата,кара ни да се чувстваме значими,търсени и неповторими.То разнообразява нашето обикновено и еднакво ежедневие!

6 Приятелството - това е един от най-ценните диаманти в света с неповторим блясък. То не се продава и няма цена. Приятелското чувство извира от сърцето и е искрен израз на доброжелателство, взаимопомощ, великодушие, доброта и толерантност. Приятелството е взаимоотношение, при което липсва егоизъм, егоцентризъм и всякакво желание за доминиране и господство над другия. Едно от най-важните качества е естествеността. Приятелството е като цветята - ако го поливаш със слънчева утринна роса, пропита с великодушие и толерантност, то ще расте щастливо, огрявано от слънцето на  искреността и доверието. 

7 Единственият начин да имаш приятел е да бъдеш приятел
Единственият начин да имаш приятел е да бъдеш приятел! Ралф Уалдо Емемрсън Човек е част от себе си .Останалата част са неговите приятели. Същинският тест за приятелството е - можеш ли да не правиш нищо с другия човек? можеш ли да се насладиш на онези моменти в живота, които са съвършено простички.  Щастлива съм с приятелите , които имам и съм благодарна на Бога ,че са до мене и за добро и за лошо , че ме разсмиват ,когато плача и ме карат да се замисля за сериозните неща в живота без да натякват . 

8 ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО...АЗ ПЪК ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖА ЕДНО СТРАХОТНО СТИХЧЕ НА НАШАТА СИБИРСКА ПРИЯТЕЛКА,КОЯТО ВЕЧЕ НЕ Е МЕЖДУ НАС. НЕЛИ ИВАНОВА ПРИЯТЕЛИ С приятели човекът е богат, Щастлив е до приятелското рамо, Приятелят е нужен в тоя свят Да седне той до твоето коляно. Да те нахрани,ако ти си гладен, Ако е гладен-ти го нахрани. Ако се чувстваш беден,изоставен, Той с блага дума ще те утеши. Боли ли те-приятел те лекува, Ти го лекувай,ако той е болен. Не го оставяй сам да боледува- Щастлив бъди,ако е той доволен.  Приятелят не се избира по лицето, Приятелят, по-верен е от брат Той се усеща и познава от сърцето. С приятели човекът е богат!

9        В ученическите си години човек има много познати, на които може да разчита, да се доверява безрезервно, също и те на него. Причината за това можем да открием в нашата прекалена доверчивост или пък в неосъзнатата ни наивност, а може би и в това, че все още не сме изпадали в ситуации, в които да имаме нужда от приятели. Но смятам, че в тези години е по-лесно да откриеш човек, който да “ умре “за теб или да влезне в ада

10       Но истинските приятели се откриват едва по-късно в житейския ни път, когато ни поемат водите на живота. Тогава бурите, с които трябва да се борим за оцеляване ще ни карат да осъзнаем, кой може да бъде наречен приятел. Приятели на маса много, но в беда – малко. Мога да кажа, че са малко индивидите, които могат да се нарекат така . По-добре е да се броят на едната ръка, но да са истински, отколкото да са повече и да са лицемери

11 Приятелство : )

12 Изготвил : Теодора Веселинова Димитрова !!!
Взети материали :


Изтегли ppt "Приятелството е магия !!!!."

Сходни презентации


Реклама от Google