Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Правила за безопасно сърфиране в Интернет.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Правила за безопасно сърфиране в Интернет."— Препис на презентация:

1 Правила за безопасно сърфиране в Интернет

2 Правило 1 Никога не давай лична информация, като име, парола, адрес, домашен телефон, училището, в което учиш, месторабота или служебен телефон на родителите си, без тяхно разрешение.

3 Правило 2 Никога не изпращай свои снимки или снимки на твои близки, без преди това да си обсъдил решението си със своите родители.

4 Правило 3 Никога не приемай среща с някой, с когото си се запознал в Интернет, без съгласието на твоите родители. Ако те одобрят срещата, нека тя да е на публично място и по възможност да е в присъствие на твои близки или приятели.

5 Правило 4 Никога не отговаряй на съобщения, които са обидни, заплашващи, неприлични или те карат да се чувстваш неудобно. Информирай родителите си за такива съобщения.

6 Правило 5 Никога не отваряй електронна поща, получена от непознат подател. Тя може да съдържа вирус или друга програма, която да увреди твоя компютър.

7 Правило 6 Никога не се представяй за някой, който не си. Не скривай годините си и не посещавай сайтове за възрастни. Винаги внимавай, когато някой ти предлага нещо безплатно или те кани да се включиш в дейност, обещаваща лесна и голяма печалба.

8 8 правила, съставени от българските деца
Кампанията "Децата безопасно в Интернет" се провежда три поредни година по инициатива на Майкрософт България, съвместно с детския електронен портал Az-deteto.com и Евроком. Целта и’ е да запознае децата между 6 и 16 години с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа.

9 8 правила, съставени от българските деца
1. За да използвам компютъра, трябва да поискам разрешение от родителите си. 2. Ще пазя в тайна от всекиго своите пароли. 3. Ще отварям е-писма само от познати. 4. Винаги ще казвам на родителите си, когато имам проблеми.

10 8 правила, съставени от българските деца
5. Ще използвам компютъра не повече от час на ден. 6. Няма да давам името или адреса си никому в Интернет. 7. Ще съгласувам с родителите сайтовете, които посещавам. 8. Уважавай всеки във виртуалния свят, но се доверявай само на тези, които наистина познаваш.

11 Презентацията е изготвена по материали от Интернет:
и други край


Изтегли ppt "Правила за безопасно сърфиране в Интернет."

Сходни презентации


Реклама от Google