Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Историята на коледния венец.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Историята на коледния венец."— Препис на презентация:

1 Историята на коледния венец

2 Коледни венци могат да се видят на вратата на почти всеки дом около Коледа. Има много видове коледни венци и те със сигурност са едно хубаво допълнение към коледната украса, но запитвали ли сте се някога за произхода и смисъла на Коледните венци?

3 Коледни венци са толкова красиви… Било то изработени от естествени елхови клони, борови шишарки, гирлянди, дърво или въже. Когато сте закачили венец на входната врата, давате послание на хората и коледен дух, приветствайки ги с добре дошли...

4 Традицията със закачане на венец по време на Коледа е по-скоро католически ритуал. Това се прави по време на коледните празници, традиционно известни като “Адвент”. Традиционният “Адвент” Коледен венец има четири свещи върху кръгът и една свещ в средата. Свещите са или бели или цветни. Традиционно коледните венци били правени от вечнозелени листа, които все още са символ на продължителността на живота. Традиционният венец е кръг, което като сомволика означава, че няма начало и край, и че Бог е вечен.

5 Свещите, поставени в Коледният венец имат своя собствена значимост
Свещите, поставени в Коледният венец имат своя собствена значимост. Според традицията, по една свещ свети за всеки ден от началото на празничните дни, а средната свещ свети на Бъдни вечер. Те символизират раждането на Младенеца. Обикновенно когато се запали свещ се казжа молитва под формата на песен. Свещите се палят точно преди да се седне на вечеря. Украсите използвани за венеците, като ядки, пуканки са смятани за символ на възкресението и продължителността на живота. Въпреки, че Коледаният венец, сега се е превърнал по-скоро в декоративен венец, значението и важността му остават същите.

6 ВЕСЕЛА КОЛЕДА!


Изтегли ppt "Историята на коледния венец."

Сходни презентации


Реклама от Google