Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

1. Директорът определя отговорник за провеждането на оценяването в училище – училищен координатор

Сходни презентации


Презентация по темата: "1. Директорът определя отговорник за провеждането на оценяването в училище – училищен координатор"— Препис на презентация:

1 Организация на провеждането НВО на дигиталните компетентности в училище

2 1. Директорът определя отговорник за провеждането на оценяването в училище – училищен координатор
2. Осигурява се разпределение на учениците по зали така, че всеки ученик да има самостоятелно компютърно работно място с надеждна връзка с интернет. 3. Провеждането на оценяването се организира в изпитни сесии, които се провеждат в два учебни часа. Това включва заемане на местата на компютрите, влизане в системата и 90 мин. оценяване. 4. Компютрите са предварително почистени от вируси и където е необходимо се преинсталират браузерите, които обичайно ползват учениците.

3 5. На всеки компютър е тествана коректната работа на оценяващата система.
6. Във всяка зала има 2 квестори, от които поне един е учител по ИТ или РКК. 7. При необходимост се променя седмичното разписание. 8. Подготвят се подпечатани листа за чернова – по 1 лист за всеки ученик.

4 Указания към учениците
1. Вход в системата – с потребителско име и парола, предоставени от квестора непосредствено преди провеждане на теста. 2. Времето за Модул 1 от 30 мин. започва да тече след натискане на бутона за започване на теста.

5 3. Въпросите се появяват по един на всяка страница.
4. Задължително е да се посочи отговор за да се премине към следващ въпрос. 5. Въпросите се появяват в случаен ред и трябва да се внимава от какъв тип е въпросът.

6 6. Позволено е да се връщат назад, за да коригират отговор.
7. При преминаване към Модул 2 нов индикатор за време започва да показва оставащото време за завършване на този модул. 8. Няма възможност да се изпрати решение след изтичане на определеното време от 60 мин. за Модул 2. 9. На екрана по време на НВО се показва оставащото време.

7 Изисквания за провеждане на националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от Х клас през учебната 2018/2019 година

8 Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от X клас се осъществява съгласно заповед № РД от г. на министъра на образованието и науката за определяне на датите – 10 – г. и заповед № РД / г. за утвърждаване на Изискванията за провеждане на онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от 10 клас Изпитните материалите и критериите за оценяване на знанията и уменията на учениците се подготвят на национално равнище от Центъра за оценяване на предучилищното и училищното образование (ЦОПУО) и/или от дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование" в МОН.

9 Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от X клас се провежда за установяване постигането на очакваните резултати от обучението, определени с държавните образователни изисквания за учебното съдържание по информатика и информационни технологии (Наредба № 2 от г. за учебното съдържание), които са в съответствие с Европейската референтна рамка за оценяване на дигиталните компетентности ( Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците от X клас включва задачи с избираем отговор и задачи с кратък свободен отговор, както и практическа задача, за които общото време за решаване е 90 мин.

10 Провеждането на оценяването се организира в изпитни сесии, които се провеждат в два учебни часа (90 мин.) в компютърни кабинети с връзка с интернет. Учениците получават вход в компютърната система за оценяване с потребителско име и парола, предоставени им в залата непосредствено преди провеждане на теста.

11 Инструктажът се провежда във всяка група/клас с участие на училищния
координатор и учителя на класа по информационни технологии. Училищният координатор изготвя разпределение на учениците по зали така, че всеки ученик да има самостоятелно компютърно работно място с надеждна връзка с интернет и софтуерно осигуряване. При възникване на въпроси и проблеми с компютърната система за оценяване се информира РУО, като комуникацията се води директно по електронен път със съответните експерти.

12 Началникът на РУО осъществява контрол по време на целия процес на оценяването
на дигиталните компетентности в училищата от региона. Училищният координатор създава организация за провеждане на инструктаж и демонстрации на онлайн оценяването в съответното училище.

13 Във всяка зала се води квесторски протокол за всяка от изпитните сесии.
Квесторите са длъжни преди началото на онлайн оценяването да посочат местата на учениците и да им проведат инструктаж. Те осигуряват нормалното протичане на оценяването в условия на самостоятелна и независима работа. Квесторите раздават предварително подготвени акаунти на учениците и един лист с печат на училището за водене на бележки от учениците. При получаване на този лист ученикът записва трите си имена и класа. Този лист се предава от учениците на квестора при излизане от залата.

14 След стартиране на теста квесторите нямат право да отговарят на въпроси на
учениците и следят учениците да не комуникират помежду си вербално или с дигитални средства. При възникване на технически проблем, който е свързан с конкретен компютър, училищният координатор изготвя протокол с описание на проблема и на предприетите действия, ако има възможност ученикът да продължи работа на резервен компютър. Протоколът се подписва и от квесторите и се заверява от директора на училището.

15 Националното външно оценяване по дигитални компетенстности в СУ «Св
Националното външно оценяване по дигитални компетенстности в СУ «Св. Паисий Хилендарски», град Дупница ще се проведе на 11 юни 2019 г. (вторник) За 10 а клас – 6 и 7 час – от 12,20 до 13,50 ч. – по седмично разписание учениците имат информационни технологии За 10 б клас – 3 и 4 час – от 9,40 до 11,10 ч. Промяна в седмичното разписание за 10 б клас: на 11 юни 2019 г. – 3-ти час – Информационни технологии (от 18.06) вм. Химия и ООС на 18 юни 2019 г. 2-ри час – Химия и ООС (от ) вм. Испански език 4-ти час – Испански език вм. Информационни технологии

16


Изтегли ppt "1. Директорът определя отговорник за провеждането на оценяването в училище – училищен координатор"

Сходни презентации


Реклама от Google