Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Научни изследвания в областта на електронното обучение, провеждани в Университета в Павия д-т инж. Елица Арсова.

Сходни презентации


Презентация по темата: "Научни изследвания в областта на електронното обучение, провеждани в Университета в Павия д-т инж. Елица Арсова."— Препис на презентация:

1 Научни изследвания в областта на електронното обучение, провеждани в Университета в Павия
д-т инж. Елица Арсова

2 Университета в Павия, Италия
Един от най-старите университети в Европа Датира от 825 г. и открит официално през 1361 г. oт император Чарлз IV Някои от известните професори преподавали в университета Александро Волта ( ) Джироламо Кардано ( ) Антонио Скарпа ( )

3 Университета в Павия, Италия
Университета в днешно време 3 болници 9 факултета 15 колежа 20 магистърски програми 35 библиотеки 49 катедри 54 специализирани училища 104 бакалавърски програми 310 програми за мобилност 1.120 преподаватели 1.600 стипендии 4.000 завършващи студенти всяка година студента

4 Катедра “Компютърно зрение и мултимедия”
Визитата е осъществена по покана на Семинар Проф. Вирджинио Кантони Проф. Марко Порта Научни изследвания Проследяване движенията на окото (Eye Tracking); Нестандартно използване на очите за ефективно е-Обучение - e5Learning; Възприемчиви интерфейси;

5 Проследяване движенията на окото (Eye Tracking)
Системата се състои от Функционалности Хардуерна част – монитор с пет вградени сензора; Софтуерна част – софтуерни приложения; Улавя и проследява погледа на потребителя; Дава възможност да се определят и маркират отделни обекти; Дава възможност за писане с поглед; Приложение В областта на електронното обучение; В области като психология, неврология, реклама и др.; За оценяване на уеб сайтове, методите за представяне на информация и др.

6 Нестандартно използване на очите за ефективно е-Обучение - e5Learning
e5Learning - Enhanced Exploitation of Eyes for Effective eLearning; Цели: Да се определят основните действия, извършвани от потребителя, като четене на текст и гледане на мултимедийно съдържание, за да може да се актуализират действията в досието му и да се направлява по време на обучаващия процес; Да се генерира допълнително съдържание в зависимост от контекста ( текстово или мултимедийно описание, показващо кога потребителят чете определена част от текста, така че да се ограничи едновременното представяне на прекалено голяма информация); Да се определят състояния като стрес, голяма натовареност и умора при потребителя, използвайки физиологичните данни(размер на зеницата, честота на мигане, честота и скорост на фиксиране на обект и др.), определени от системата за проследяване на окото.

7 Възприемчиви интерфейси (Perceptive interfaces )
Системата Хардуерна част – камери разположени в различни краища на помещението; Софтуерна част: софтуерни приложения; визуално – базирани потребителски интерфейси. Функционалности Компютърът е способен да “почувства” обкражаващата го среда, придобивайки ясна и/или неясна информация за потребителите и какво се случва около тях; Чрез определена комуникация с потребителя (натискане на бутони на мишката или клавиатурата, определени жестове: клатене на глава); Чрез неявна комуникация с потребителя (като машината придобива информация от действията на потребителя ).

8 ПРИДОБИТИ ПОЗНАНИЯ Системите за електронното обучение:
Все по-динамични; Базират се на интелигентните системи за обучение; Дават възможност за проследяване физиологичното състояние на обучавания; Адаптират се към нуждите и познанията на обучавания; Дават възможност за следене процеса на обучение; Дават възможност за проследяване процента на усвоимост на учебния материал.

9 ВПЕЧАТЛЕНИЯ Добра организираност; Способност на работа в екип;
Млад екип от асистенти и докторанти; Участие в много и големи национални и международни проекти; Богата материална база и добри условия за работа.

10 ВПЕЧАТЛЕНИЯ


Изтегли ppt "Научни изследвания в областта на електронното обучение, провеждани в Университета в Павия д-т инж. Елица Арсова."

Сходни презентации


Реклама от Google