Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Най-великите спортисти за всички времена!

Сходни презентации


Презентация по темата: "Най-великите спортисти за всички времена!"— Препис на презентация:

1 Най-великите спортисти за всички времена!

2 Диего Марадона Диего Армандо Марадона е аржентински футболист, както и един от най-големите и обичани звезди на футбола изобщо. Футболната кариера на Марадона започва когато той е на 10 години.Един от най-запомнящите се мачове на Марадона е четвъртфинала срещу Англия. В този мач Марадона отбелязва 2 гола, един от които с ръка. Съдиите признават гола и по-късно той придобива името "Божията ръка".

3 Майкъл Джордан Майкъл Джефри Джордан е бивш американски професионален баскетболист, считан за най-великя играч за всички времена. От 1984 до 2003 (с прекъсвания) е играл в НБА.Известен е с прякора си „Въздушния“ заради високия си отскок.

4 Мохамед Али Мохамед Али е легендарен американски боксьор. Олимпийски шампион от Олимпийските игри в Рим 1960 година в „полутежка“ категория, многократен Световен шампион по бокс за професионалисти в категория„тежка“.Основоположник на съвременният бокс. През 1999 година „Sports Illustrated“ и BBC обявяват Али за „Спортист на века“.

5 Тайгър Уудс Елдрик Тонт (Тайгър) Уудс е професионален състезател по голф от САЩ, смятан за един от най-великите играчи в този спорт. На 29-годишна възраст печели 10-о голямо първенство по голф и се нарежда на четвърто място в световната ранглиста за всички времена.Уудс има повече победи в турнирите на Професионалната асоциация по голф, отколкото който и да е друг активен голфър.

6 Ланс Армстронг Ланс Армстронг е пенсиониран американски професионален пътен колоездач. Той печели колоездачното състезание Обиколката на Франция. седем последователни пъти - от 1999 до С тези последователни победи, той бие предишните рекорди от пет победи.

7 Уейн Грецки Уейн Дъглъс Грецки или The Great One (Великият) е бивш канадски, хокеист и настоящ треньор и съсобственик на отбора Финикс Койотс. Роден е на 26 януари 1961 г. в Брантфорд, провинцията Онтарио и е играл като нападател.

8 Роджър Федерер Роджър Федерер е швейцарски тенисист, роден на 8 август 1981 г. в Бининген, Швейцария. В момента е номер 2 в Световната ранглиста по тенис. Номер едно в света е за рекордните 237 последователни седмици.Някои експерти, легендарни и сегашни тенисисти го определят като най-великия тенисист на всички времена.

9 Михаел Шумахер Михаел Шумахер е бивш немски пилот от Формула 1. Роден е на 3 януари 1969 г. в Германия. Има 7 шампионски титли и е най-успелият пилот за всички времена във Формула 1.

10 Карл Луис Карлтън Фредерик Луис е американски лекоатлет, носител на 10 олимпийски медала (девет златни и един сребърен) от Летните олимпийски игри през 1984 Лос Анджелис, 1988 Сеул, 1992 Барселона и 1996 Атланта, обявен от МОК за лекоатлет на ХХ-век.Карл Люис е спортен феномен, който трудно ще бъде повторен.

11 Майкъл Фелпс Майкъл Фред Фелпс е американски плувец, 14-кратен Олимпийски шампион, който притежава 7 световни рекорда в 7 плувни дисциплини. Притежава рекорда за най-много златни медали, спечелени на една олимпиада, като надминава с това рекорда на Марк Шпиц.

12 Гари Каспаров Гари Кимович Каспаров е 13-тият световен шампион по шахмат.В шахмата е известен с интуитивна и невероятна визия на дъската, както и с промяна на стратегията в средата на партията.


Изтегли ppt "Най-великите спортисти за всички времена!"

Сходни презентации


Реклама от Google