Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Презентацията се зарежда. Моля, изчакайте

Изработил на Микаела Петрова

Сходни презентации


Презентация по темата: "Изработил на Микаела Петрова"— Препис на презентация:

1 Изработил на Микаела Петрова
Вселената Изработил на Микаела Петрова

2 1. Какво представлява Вселената?
Вселената е понятие, което обикновено означава целия пространствено-времеви континиум, в който съществуваме , заедно с всички форми на енергия и материя в него – планети, звезди, галактики и междугалактически пространства.

3 2. Пространствено-времеви континиум
Пространство - време е физически и математически модел , който комбинира пространството и времето в единен пространствено- времеви континиум. В съответствие с теорията на относителността.

4 3. Космонавтика Космонавтиката е процесът по изследване на космическото пространство с помощта на автоматични и пилотирани космически апарати.Начало на пилотираната космонавтика става полета на Юрий Гагарин на 12 април 1961 година.

5 4. Космически апарати Космическите апарати са транспортни средства със собствен двигател, проектирани за извършване на космически полети. Космическите апарати се използват за пилотирани космически полети на борда, на които пътуват екипажи от космонавти

6 5. Космически кораби

7 6. Известни личности, които са летели в Космоса
Юрий Гагарин Той е съветски офицер, военен пилот, първият човек в историята на човечеството, който лети в Космоса. Полета се провежда на 12 април 1961 година с космическия кораб “Восток 1”

8 6. Известни личности, които са летели в Космоса
Кучето Лайка То е първото животно, полетяло в орбита около Земята. То е изстреляно на борда на съветския изкуствен спътник “ Спутник-2”на 3 ноември 1957 година. То е 3-годишно женско куче, от смесена порода самоед-териер и тежи почти 6 кг.

9 7. Първите хора стъпили на Луната
Нийл Армстронг е първият човек стъпил на Луната. Той е бивш астронавт. Летял на два космически кораба. Един от тях е “Аполо 11”. Този кораб е кацнал на Луната.

10 7. Първите хора стъпили на Луната
Едуин ,,Бъз,, Олдрин е американски астронавт, пилот на лунния модул на ,,Аполо 11,, и вторият човек стъпил на Луната. Той стъпва заедно с Нийл Армстронг.

11 Благодаря за вниманието!


Изтегли ppt "Изработил на Микаела Петрова"

Сходни презентации


Реклама от Google